Hulusi Akar'dan son dakika harekat açıklaması!

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin doğusuna yönelik yapılması planlanan operasyona ilişkin ''Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. İntikaller ve hazırlıklar sürmekte'' açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 09.10.2019 12:42 GÜNCELLEME 09.10.2019 12:42
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bloomberg bir Türk yetkilinin açıklamalarına dayanarak, Türk askerinin Suriye'ye girdiğini duyurmuştu. 

Bu iddianın ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölgeye sevkiyatın devam ettiğini açıkladı. Akar, "Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte" dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılmak üzere Hava Harp Okulu’na geldi. 

'İNTİKALLER, HAZIRLIKLAR SÜRMEKTE'

Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekattaki hazırlıklarda gelinen son durum hakkında konuşan Akar, şunları söyledi:

''Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz. Ancak bugünkü yaptığımız faaliyet de önemli bir faaliyet. Mazisi şan ve şerefle dolu kartal yuvası Harp Okulu'nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış töreni var. Harbiyelilerle birlikte olacağız, onlarla yemek yiyeceğiz, sohbet edeceğiz, bu önemli günü birlikte kutlayacağız.'' 

 


Bakan Akar, AA muhabirinin harekatla ilgili sorularını cevapladı. 

AĞIR SİLAHLARLA YOLA ÇIKTILAR

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Hamza Tümeni askerleri, olası harekat öncesi Türkiye'ye hareket etti.

Ceylanpınar'da konuşlanacak 14 bin askerin peyderpey harekata katılacağı öğrenildi. 

Fırat'ın doğusuna düzenlenecek olası harekat için günlerdir hazırlanan Milli Ordu'ya bağlı Hamza Tümeni askerleri, son içtimalarını yaparak Suriye'den Türkiye'ye hareket etti.

Ağır silahlarla donatılan Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, otobüsler ile mühimmat yüklü TIR'lar ile Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı. 

YORUMLAR 28
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    DÜŞMAN ÇOOK DOST SADECE ALLAH VAR.O BİZE YETER.Tüm MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZDEN DUALARINI BEKLERİZ.ÖLÜRSEK ŞEHİT KALIRSAK GAZİ OLURUZ.KAHRAMAN TÜRK ORDUSUNA ZAFERLER VER ALLAHIM.düşmanlarımızı da kahreyle rezil eyle ALLAHIM.AMİİİİİN.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato genel sekreteri Jens Stoltenberg 13ün de Ülkemize gelmeden girmeliyiz.Bu adam abd adına Nato gücü olarak beraber girelim diye bir teklifle gelebilir..zaten az da olsa batılı bazı ülkelerin hava ve kara gücü var Suriye de...Haçlılar,bize destek değil,ancak köstek olurlar.
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrolü ele geçirmeliyiz mutlaka artık petrol.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Planımız, Hava kuvvetlerimiz yukarıdan terör hedeflerine bomba yağdırırken karadan ise TSK ve ÖSO süpürme harekatı yapacaklar.
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bismillah deyip patlatmaya başlayalım onlarmı hep patlatacak biz açık açık geliyoruz diyoruz onlar gibi gizli saklı haince vurmuyoruz çocukların üstüne bomba baglamıyoruz yüreginiz varsa hodri meydan meydana çıkın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…