Harekat başladı: Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü kez Suriye'de

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatının ardından Türkiye, ABD'nin bölgeden çekilmesiyle Fırat'ın doğusuna operasyon düzenlemeye başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin doğusuna yönelik yapılması planlanan operasyona ilişkin ''Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. İntikaller ve hazırlıklar sürmekte'' açıklamasını yaptı.

Harekat başladı: Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü kez Suriye'de
Harekat başladı: Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü kez Suriye'de
GİRİŞ 09.10.2019 14:47 GÜNCELLEME 09.10.2019 14:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye, Fırat'ın doğusuna operasyon için tüm hazırlıklarını tamamlarken Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü kez Suriye girecek. Operasyon hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte" dedi. TSK'nın vuracağı PKK üsleri, karargahları, eğitim yerleri ve silah depolarını tek tek belirledi. İşte operasyonun tüm ayrıntıları...

 

 

ZEYTİN DALI HAREKATINDA NELER OLDU?

4 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi

200'den fazla meskun mahal, terör örgütü üyelerinden arındırıldı

1 senede Afrin'in nüfusu 350 bini geçti

FIRAT KALKANI HAREKATINDA NELER OLDU?

3 binden fazla DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi

Türkiye'nin desteği sayesinde bölgesi nüfusu 2 milyona yaklaştı.

 

 



BÖLGEYE DÜZENLENEN 3. OPERASYONDA HEDEFLER BELİRLENDİ

Türk ordusu, ilk etapta Tel Abyad ile Rasulayn arasındaki 120 kilometrelik cephede başlayacak operasyon için eller tetikte bekliyor. Barış Pınarı’nın işaret fişeği olacak hava harekâtı ve eşzamanlı yürütülecek obüs/tank atışları için koordinatlar tamamlandı. PKK üsleri, karargahları, eğitim yerleri ve silah depoları tek tek belirlendi. Terör hedeflerine yönelik yoğun bombardıman sonrası TSK ile Suriye Milli Ordusu, Akçakale-Ceylanpınar’ın karşısında en az 32 kilometre derinlikte operasyon icra edecek.

TERÖR ÖRGÜTÜ KORKUP KAÇTI

erör örgütü YPG/PKK’nın işgal altında olan ve Suriye’nin kuzey bölgesinde bulunan Menbiç’teki hendek ve mevzilerde teröristlerin olmadığı görüldü. YPG/PKK’lı teröristler tarafından 3 yıl önce DEAŞ’tan alınan Menbiç’in etrafına oluşturulan hendek ve mevziler boş kaldı.

Teröristler mevzilerde daha önceleri cirit atarken, Amerikan askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı almasının ardından teröristlerin mevzilere uğramaması dikkat çekti. Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’nin Zor Mağar köyündeki mevziler ve sözde karakollarda da teröristlerin olmadığı görüldü.

YORUMLAR 2
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık Kobani YOK. Ayn El Arap yani Arabın pınarı var. O iş bitti.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık Kobani YOK. Ayn El Arap yani Arabın pınarı var. O iş bitti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı