Son dakika haber: Trump'tan ikinci 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması

ABD Başkanı Trump, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, "Türkiye, sivilleri ve dini azınlıkları koruma garantisi verdi" dedi. Trump, ikinci yaptığı açıklamada Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunarak, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti" ifadelerini kullandı

Son dakika haber: Trump'tan ikinci 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması
Son dakika haber: Trump'tan ikinci 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması
GİRİŞ 09.10.2019 23:16 GÜNCELLEME 09.10.2019 23:43
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı desteklemediğini ve operasyon bölgesinde hiçbir Amerikan askerinin bulunmadığını belirtti.

 

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Trump, açıklamasında, bu sabah NATO üyesi olan Türkiye'nin, "Suriye'yi işgal ettiğini" savunarak, "ABD bu saldırıyı desteklemiyor ve bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye açıkça belirtmiştir." ifadesini kullandı.

Operasyon bölgesinde herhangi bir Amerikan askerinin olmadığını kaydeden Trump, "Siyaset sahnesine girdiğim ilk günden itibaren bu sonu gelmez ve anlamsız savaşları sürdürmek istemediğimi vurguladım, özellikle de ABD'nin yararına olmayanları. Türkiye sivilleri, Hıristiyanlar dahil dini azınlıkları koruyacağı ve herhangi bir insani krizin yaşanmayacağı konusunda taahhütte bulundu." değerlendirmesini yaptı.

Trump açıklamasında, "Türkiye, hapisteki tüm DEAŞ savaşçılarının bu şekilde kalmasını sağlamaktan ve DEAŞ'ın herhangi bir şekil veya formda yeniden ortaya çıkmamasından sorumludur. Türkiye'den taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz ve süreci yakından takip ediyoruz." ifadesine yer verdi. 

SURİYE KARARINI SAVUNDU

Trump, bugün Beyaz Saray'da, Suriye kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunan Trump, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti." dedi.

Ayrıca YPG için doğrudan PKK ifadesini kullanan Trump, "Obama döneminde olduğu gibi  Türkiye'nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu. 

Trump, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığını da "en kötü hata" olarak nitelendirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 120
  • size ne 4 yıl önce Şikayet Et
    "Türkiye, sivilleri ve dini azınlıkları koruma garantisi verdi" siz ve ortaklarınız böyle bir garanti verdi mi hiç?
    Cevapla
  • temel 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa trump ile aynı görüşteyiz abd suriyeden defolmalıdır. defolacaktır da
    Cevapla
  • Akinci Beyi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kisa ve öztüm dünya devletlerine acik bir cagri yapmalidir..Yillardir ortadoguda ve dünyanin bir cok yerinde sizlerin jandarmaligini yaptik yapiyoruz,yillardir Türkiyenin otuz binden fazla evladini sehit eden milli güvenligimize kasteden terör örgütü ypg pyd pkk bizim icin öncelikli terör örgütüdür mutlaka yokedilmelidir.Bu mücadelede ya bizimlesiniz ya da terör örgütleriylesiniz,safinizi acikca secin.Müttefiklik bundan sonra bu dogrultuda sekillenecektir.Yoksa incirlik ve diger üslerdeki varliginizi ve tüm nato operasyonlarindaki varligimizi sonlandiriyoruz.Ondan sonra bu kalles avrupa ve katil amerika düsünsün.
    Cevapla
  • Alfonso 4 yıl önce Şikayet Et
    bu teksaslı barbarlara gereken cevabı verecek günlerde gelir inşallah
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    afferin sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar