HÜDA PAR’dan 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması

​​HÜDA PAR, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, 'Harekâtın, kesinlikle yeni kaotik durumlara ve yeni çatışmalara neden olmaması çok önemlidir' açıklamasında bulundu. ​​

HÜDA PAR’dan 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması
HÜDA PAR’dan 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması
GİRİŞ 10.10.2019 04:35 GÜNCELLEME 10.10.2019 04:35
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

HÜDA PAR, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı. İnternet sitesinde yayınlanan açıklama şu şekilde:

 

 

"Basına ve kamuoyuna,

Türkiye sınırına yakın bölgelerde bir süre devam eden Türkiye-ABD ortak kara ve hava devriyelerinden sonra ABD bölgeden çekileceğini duyururken ABD'li bir yetkili, Türkiye'nin uzun bir süredir yapacağını söylediği askeri harekâta yardım etmeyeceklerini, ancak askeri olarak engel de olmayacaklarını ifade etti. Bu açıklamadan iki gün sonra harekâtın başladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

 

 

Sekiz yılı aşkındır devam eden Suriye'deki süreç, anayasa komisyonunun oluşturulması ile yeni bir aşamaya girmişken kaotik ortamın ortadan kaldırılması için yapıldığı belirtilen harekâtın, kesinlikle yeni kaotik durumlara ve yeni çatışmalara neden olmaması çok önemlidir. Sınırlarla oynamak ve demografik yapıyı değiştirmek bölgeyi sonu belirsiz kaotik bir duruma sürükler.

Her şeyden önce bu harekâtın sınırları değiştirmeye yönelik bir harekât olmadığı ve belirli zaman ve mekânla sınırlı kalacağı gösterilmelidir.

Halkın yeni mağduriyetler ve muhaceretler yaşamaması ve sivillerin zarar görmemesi herkesin önceliği olmalıdır.

"TÜRKİYE'NİN BU MÜDAHALESİ BİR TÜRK KÜRT SAVAŞI DEĞİLDİR"

Türkiye'nin bu müdahalesi bir Türk Kürt savaşı değildir. PKK/YPG hiçbir zaman Kürtler için mücadele etmemiştir. Hatta PKK şimdiye kadar savaşını kendisi gibi düşünmeyen Kürtlerle yapmıştır. Bölgede kendisine teslim olmayan Kürtleri ya öldürdü ya da sürdü. Sürdüklerinin de bir daha memleketlerine dönmesine izin vermedi. Bugün 400 bin Suriyeli Kürt Türkiye'ye, 300 bin Kürt de Irak Kürdistanı'na göç etmiş bulunmaktadır. Herkesin bu gerçeği göz önünde bulundurarak sorumlu bir dil kullanması zorunludur.

Bölgeden göç etmek zorunda kalan yerli halkın tekrar yurtlarına dönüşleri sağlanmalıdır. Bölgenin yönetimi bölgenin asli unsurları olan yerleşik halka devredilmelidir.

YORUMLAR 36
  • Batmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran ci bir yapı. Müslümanlıkla alakaları yok. Sünnî düşmanı sinsi siiler
    Cevapla
  • Zazacan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler huda par, keske senin daha iyi taniyabilseydik.keşke 20 yıl önce kurulsaydin. Davası kuran olanin yardimcisì Allahtir
    Cevapla
  • osmanlı torun 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk oralarda devlet kursa hoşunuza gider miydi acaba
    Cevapla
  • 777 4 yıl önce Şikayet Et
    makul bir açıklama ve hüdapar pekakayla kavgalıdır.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Huda par daha çok çalışması gerek. Doğu 'daki Kürt kardeşlerimizi sahte Kürt kimliği almış ajanlardan korumalı. Hdp nin ermeni ve yahudi ortaklığı bir bop projesi olduğu ortada. Onlar parasal güçlü olabilir fakat onların planları çok çok zayıf. Güçlü olan değil haklı olan güçlüdür. Haklı ölen cennete haksız ölen cehennemi boylar, özet bu. Türkler Kürtler Müslüman kardeşlerdir, akrabadırlar. Küfür bu gücü bildiği için Suriyeden bize karşı savaş halinde. Barış pınarı harekatı bu planları çöpe atıyor. Temizlik imandandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi