Son yılların en büyük hacker çetesi çökertildi: Altından FETÖ çıktı

Deep WeB sistemiyle dolandırıcılık yapan çetenin hackerlarını eğiten FETÖ’cü eski pilotun, paraları da örgütteki eski askerlere maaş olarak dağıttığı belirlendi.

Son yılların en büyük hacker çetesi çökertildi: Altından FETÖ çıktı
Son yılların en büyük hacker çetesi çökertildi: Altından FETÖ çıktı
GİRİŞ 10.10.2019 10:00 GÜNCELLEME 10.10.2019 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta düzenledikleri operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu son yılların en büyük hacker çetesini çökertti. İncelemede, hackerlerin ‘Deep WeB’ sistemiyle veri tabanına girdikleri kargo şirketlerinin müşteri bilgilerine ulaştıklarını, ardından da hesaplarını boşalttıklarını belirlendi. İlk operasyonda Türkiye yazılım birincisi B.E. dahil olmak üzere 14 şüpheli gözaltına alındı. İkinci operasyonda ise yaşı küçük iki çocukla bir birlikte 5 kişi daha gözaltına alındı. Hackerler arasında Türk Hava Kuvvetleri'nden atılan FETÖ'cü üsteğmen Yalçın Y. de gözaltına alındı. 
 
27 KİŞİYE AYDA 5 BİN TL
 
Yalçın Y.’nin havacı pilot olması yanı sıra bilişim konusunda da uzman olduğu tespit edildi. Y.’nin küçük yaşta çocukları hacker olarak eğittiği ortaya çıktı. Soruşturmayı genişleten polis, ‘Devrim’ kod adını kullanan Yalçın Y.’nin paraları da kendisi gibi TSK’dan atılan FETÖ’cü eski askerlere maaş olarak dağıttığı tespit edildi. Yalçın Y.’nin hesap hareketlerinde, FETÖ soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edilen 27 şüpheliye aylık 5 bin TL maaş bağladığını belirledi.  
 

YORUMLAR 2
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    şu hainin gözü açık resmi yok mu, şöyle yandan da olsun bu millet ibret için görsün. zaten yüzsüzlüğün alası bunlarda. neye inandıkları, neye hizmet ettikleri aşikar. bir de buna meyleden küçük zekalılar da eklenince böyle hoyrat tipler bu ülkede yer buluyor. uyan yurdumun insanı böyle emeksiz para kazanmak ancak haydutların işi olsa gerek
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlık arsızlık ne istersen var. Adamların her biri ajan ve suç makinesi. Kemal bunlar mı masum ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor