YPG sivilleri hedef aldı! Biri bebek 5 şehit

Son dakika haberine göre; Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye sınırından terör örgütü YPG/PKK unsurlarınca roket ve havan atıldı. Akçakale Kaymakamı Özer, roketli saldırılarda biri bebek 2 şehidimizin olduğunu açıkladı. Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde de terör örgütü tarafından atılan havan topunun bir siteye düşmesi sonucu 2 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Ceylanpınar'da 11 yaşındaki Mazlum şehit oldu.

GİRİŞ 10.10.2019 18:08 GÜNCELLEME 11.10.2019 09:38
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Harekatın başlamasının üzerinden 1 gün geçmesinin ardından YPG'li teröristler havan mermileriyle Suriye tarafından sivilleri hedef almaya devam ediyor. 

ŞANLIURFA'DA BİRİ BEBEK 3 ŞEHİT

Şanlıurfa Valiliği: Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Valilik akşam saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada "PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Mazlum GÜNEŞ (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." ifadelerini kullandı.

PYD/YPG'li teröristlerin alçak saldırısı sonucunda şehit düşen 9 aylık bebek Muhammed Omar'ın görüntüsü

NUSAYBİN'DE SİTEYE HAVAN TOPU: 2 ŞEHİT

Nusaybin ilçesine Kamışlı kentinden PKK/YPG'li teröristler tarafından havan topu atıldı. Atılan havan topu ilçede bulunan bir siteye isabet etti. Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

MSB:KANLARI YERDE KALMADI

Teröristlerin hain saldırısı sonrası MSB'den açıklama geldi

"Terör örgütü PKK/PYD-YPG bugün kabul edilemez bir insanlık suçu daha işledi. Eli kanlı terör örgütü Akçakale’ye attığı havan mermisiyle biri bebek olmak üzere 2 masum sivili şehit etti. Bebek katili PKK eşittir Bebek Katili PYD/YPG! "

 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, YPG/PKK'lı teröristlerce işgal edilen bölgelerden, harekatın başladığı saatlerden bu yana atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti.

Hain saldırının ardından olay yerine ambulanslar sevk edildi

MSB: TERÖRİSTLER SİVİLLERE SALDIRIYOR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fırat’ın doğusunu terör koridoru haline getirmeye çalışan PKK/PYD-YPG’li teröristler halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor" denildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, terör örgütü YPG/PKK tarafından sivil yerleşim yerlerine havan mermileriyle saldırı yapılan Akçakale'de incelemede bulunup vatandaşlarla görüştü.

Erin, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden havanlı saldırı düzenlenmesi sonucu yaralananların olduğu Akçakale'ye geldi. Saldırıda evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarla görüşen Erin, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaraların sarılacağına işaret eden Erin, "Tüm yaralarınız devletimiz tarafından sarılacaktır. Tek amacımız, karşı taraftan bu terörün kökünü kazımak istiyoruz. Tüm amacımız bu. Allah hepimizin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Akçakaleliler de Vali Erin'e "Devletimiz ve milletimiz var olsun. Biz canımızla, malımızla, evlatlarımızla devletimizin yanındayız, hizmetindeyiz." dedi.

 

Suriye'den atılan 4 havan topu daha Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düştü. İlk bilgilere göre, bina ve araçlara isabet eden roketler nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi gönderildi.

Polis ekipleri vatandaşları sınırdan uzaklaşmaları ve evlerine gitmeleri konusunda uyardı.

ÇOCUKLAR YARALANDI

YPG/PKK işgalindeki Rasulayn'dan ateşlenen uçaksavar mermileri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3 eve isabet etti.

Saldırı sırasında evlerinde oynarken yaralanan 13 ve 15 yaşlarındaki iki kardeş, Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bölgede tedbir alan güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı. Saldırının ardından terör unsurlarının bulunduğu bölgelere obüs atışı sesleri duyuldu.

MASUM SİVİLLERİ HEDEF ALIYORLAR

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Türkiye’nin Suriye’de sivilleri öldürdüğü yönünde propaganda yapan PKK/YPG sivil yerleşim yerlerine  attığı havan ve roketlerle kadın çocuk demeden  masum sivilleri hedef alıyor.

Barış Herakatı  operasyonu ile köşeye sıkışan eli kanlı terör örgütü,  hedef gözetmeksizin namlusunu masum sivillere yöneltti. Operasyonun ikinci gününde Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Akçakale ilçeleri ile   Mardin’in Nusaybin ilçesine  sınırının öteki tarafından gelen   roket ve havan saldırıları sonucunda 6 kişi şehit oldu.

BEBEK KATİLİ YPG-PKK

Sosyal medya hesaplarından sahte fotoğraflarla Türkiye’nin sivilleri hedef aldığını iddia eden örgüt yanlıları, daha 9 aylık olan Suriye uyruklu  Muhammed Omar bebeği şehit etti.  Hastane ve okullara saklanarak sivil  yerleşim yerlerini hedef alan eli kanlı örgüt Şanlıurfa’da 11 yaşındaki Elif Terim’i, görevi başındaki  maliye memuru Cihan Güneş şehit etti.

 
YORUMLAR 80
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapan teröristlerin bir kısmı meclisimizde baş ayak geziyorlar
    Cevapla
  • Haci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim cocuklari daha kaciran teröristlere acimayin bizden bebek sehit düstü intikami alinmali onlarinda bebekleri gebertilmreli alayini kursuna dizin acimayin onlarda bize acimadi seferberlik ilan edin bu isi kökten temizleyelim bir dahada düsman olamasinlar
    Cevapla
  • ÇETİN 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten cennettir bebek bu kardeşim
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz VATANIMIZ için herşeye hazırız yeterki devletimiz cumhur baskanimiZ HaYde desin ☺️☺️ Kocaeli İzmit
    Cevapla
  • ÇETİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon çok hızlı ilerlemeli pkk pyd ateş yağmuruna tutulmalı arkasından MSÖ çok hızlı ilerlemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu