Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, Ülke TV'de yayınlanan programda Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mehdi, Zeytin Dalı Harekatı öncesi özellikle Afrin halkının Türk askerinin gelmesi için dua ettiğini belirterek "Çünkü orada zalim bir sistem vardı ve hiçbir şekilde nefes alamıyorsun. Diktatör sistemdi, her şey onların elinden geçecek, her şey onların onayına sunulacak. Beğendikleri olacak, beğenmedikleri olmayacak." dedi.


Türkiye'nin Afrin'de çok güzel bir operasyon gerçekleştirdiğini dile getiren Mehdi, "Ama uluslararası güçler Türkiye'nin başarısız olabilmesi için  elinden gelen her şeyi yaptılar. Mesela ÖSO kıyafeti giyerek her şeyi yağmaladılar. Hala orada o konuşuluyor. Ciddi bir şekilde Türkiye'nin orada otoritesini koyması gerekiyor. Şu an benim ailem, Türk ordusunun gelmesinden korkmuyorlar o haramilerden korkuyorlar. Neden? Çünkü Afrin'de gördüler. Eğer Rasulayn yağmalama veya hırsızlık olmazsa bir kaç gün içinde diğer bölgeler çok kolay olacak. Açıkçası bizim içimizdeki hainler var. Şu anda bile Afrin'de insanlar rahat değil.  Niye değil? Çünkü bizim içimize Suudi Arabistan güdümlü ve Arap Emirliği güdümlüler ÖSO kıyafetini giyerek istedikleri soygunu yapıyorlar. Hala Afrin'de insanlar kaçırılıyor. Türkiye'nin tayin ettiği Meclis başkanı kaçırılarak öldürüldü. O insanlar hesaba çekilmedi ve insanlar korkuyor. Demek ki yarın öbür gün çeteler geldiğinde bizi öldürdüklerinde Türkiye bize sahip çıkmayacak." şeklinde konuştu.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Davut, Türkiye'nin Rasulayn ve Tel Abyad'da kendi otoritesini koyması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Hiçbir şekilde hırsızlığa izin verilmemesi lazım. O zaman Rasulayn 4 gün sürdü, Kamışlı bir gün sürer. Yani insanlar kapıyı açacaklar. Burada özellikle Türk ordusuna çok iş düşüyor. Biz STK'lar olarak tüm yetkililerle konuştuk. Ben buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Kürt halkı her zaman Türkiye ile beraberdir. Biz zaten biriz aramızda sadece tel var. Teli geçirmişler, burası Türkiye burası Suriye demişler. Ceylanpınar'ın yarısı Suriye'de yarısı Türkiye'de. Bölgedeki insanlara sorun buranın adı ney? Her iki tarafta ya Ceylanpınar ya da Rasulayn der"

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Faruk 13.10.2019 00:09
    Harami meselesi cok onemli. Acilen cozulmeli
  • mehmet 12.10.2019 23:17
    çok önemli bir konuya parmak basmış. yetkililer bu işin üzerinde durmalı
  • Fehmi 12.10.2019 22:35
    Girmek onemli tabi ama butun teroristleri gebertmek daha onemli
  • Iman 12.10.2019 21:43
    Adam hakli
  • bir müslüman 12.10.2019 21:42
    Türkiyenin orada kalıcı olmasını dünya istemez. Ne yapalım. Biz müslümanların sıkıntısį bu zaten. Ortak düsman gitti mi kendi aramızda kavga ediyoruz. Daha kötüsü ortak varkende kendi aramizda kavga ediyoruz. Kendi aranizda bir sekilde anlasacaksiniz