Erdoğan'dan sürpriz F-35 çıkışı! 'Gelmeye başladı' deyip duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman ve ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Erdoğan burada gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında F-35 krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan sürpriz F-35 çıkışı! 'Gelmeye başladı' deyip duyurdu
Erdoğan'dan sürpriz F-35 çıkışı! 'Gelmeye başladı' deyip duyurdu
GİRİŞ 13.10.2019 19:00 GÜNCELLEME 14.10.2019 05:52
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Gazetecilere F-35 konusu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''F-35 olayını da çok önemsemiyoruz. Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye başladı. Mesele güçlü olmak.'' ifadelerini kullandı. 

 

Şu an itibariyle tespit ettiğiniz noktada akıl tutulması yok değil var. Bütün bunlara rağmen sabırla bu süreci götürmek durumundayız. Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Sabırla inşallah zafere.

ABD Başkanı Donald Trump ile bir kaç kez görüşmemiz oldu. Ayın 13'ünde randevulaşmamız oldu.

 

 

'SİZ BİZE SİLAHI BEDAVA VERMİYORSUNUZ'

'Ekonomik yaptırım' gibi ifadeler kullanılıyor... Bugün Almanya Şansölyesine de söyledim. NATO'da ortak olduğunuz stratejik ortağınıza yönelik ekonomik yaptırımlarınızı ve silah göndermeyeceğim demenizi bana bir izah edin dedim. Siz bize silahı bedava vermiyorsunuz. Biz bulunduğumuz noktada NATO'yu nasıl koruyacağız. Siz vermezseniz dünyada bu silahları temin edecek yer bitmedi. 

'İHA'YI VE SİHA'YI VERMEDİLER YAPTIK'

İHA'yı vermediler İHA'yı yaptık. SİHA'yı vermediler SİHA'yı yaptık. Şimdi bir kademe daha ilerisini yapıyoruz. Bizim dik durmamız yolumuza bu şekilde devam etmemiz en idealidir. 

'F-35 OLAYINI ÇOK ÖNEMSEMİYORUZ'

Acil durumlarda çok daha farklı versiyonlarımız var. F-35 olayını da çok çok önemsemiyoruz. 1.4 milyon dolar ödeme yaptık. Gövdeye ait parçasını biz Türkiye'de üretiyoruz. Burada yapıldığı halde böyle bir karar alıyorlar.

Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye başladı. Mesele güçlü olmak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 54
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Marka lasma Gerek Hemen başlamalı 200 tane en az Yolcu ucagindan tut F35 kadar Milli araba Milli motorsiklet İki yüz marka
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    KONUNUN ÖZÜ: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor. 3 uydu ile bağlantılı uçacak F-35 uçakları İrana sorunsuz gider ama Yunanistan, Kıbrıs, Irak ve Suriye'de ?! milli amaçlarla da uçurulur diyen herkimse YALAN SÖYLÜYORDUR...!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ---3--- : F-35 konusunda İNGİLTERE uçakların maliyeti ve performansındaki sorunlardan dolayı 138 uçak alımını 48’e düşürmüştür. BELÇİKA, DANİMARKA ve de özellikle ALMANYA’da projeden çıkma tartışmaları mevcuttur. “ABD’NİN S-400 RESTİNİ GÖRÜP 24 UÇAKLIK PAKETLE” zararın neresinden dönülse kardır. Bu aşamada bile “ F-35 de diretenlerden (paramızı veriyoruz , aman bizi çıkarmayın yaklaşımları ?) şüphe duyulmalıdır”..!!!
    Cevapla
  • Davud 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışın var. Almanya F-35 projesinde hiç yer almadı. Almanyalı korgeneral Karl Müllner F-35 istesede siyasiler bu isteğe soğuk baktığı söylenir. Alternatif diğer uçaklarında maliyeti F-35 den aşağı olmayacak. Hatta 4.5 nesil SU-35 bile bir F-35 fiyatında. İşte bunlar gerçek "F-35 gerçekleri"
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ; F-35 Uçakta havada ve yerde bilgileri bildiren entegre Lojistik/Harekat sistemi mevcuttur. Özetle uçağı yerde çalıştırdığınız anda Lojistik ve harekat planlama bilgileri “ABD DEKİ MERKEZE ANINDA GÖNDERİR”..Meali nedir?: ABD’NİN İSTEMEDİĞİ BİR HAREKATI ASLA YAPAMASSINIZ ( Örn: Kandile veya Yunanistana bir harekat yapacaksınız. Hedef bilgileri, koordinatları, görev sonucu havada ABD’ye gider. Uçak dış etkiye açık “ABD istemesse motorunu bile yerde çalıştıramassınız..SONUC : SİLAH SİSTEMİ OLARAK BAŞKA BİR ÜLKEYE BAĞIMLIYSAN ASLA ÖZGÜR OLAMASSIN…
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz malımızı alır, yazılımını da biz yazarız, sen rahat ol. Türkiye eski Türkiye değil..
    Cevapla
  • ÖNER 4 yıl önce Şikayet Et
    kötü komşu adamı mal sahibi yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...