Suriye'de Fırat'ın doğusunun teröristlerden arındırılmasına yönelik sürdürülen Barış Pınarı Harekatı'nda TSK ve Suriye Milli Ordusu birliklerinin kontrolü sağladığı Resualyn'da, teröristlerin geri çekilme anları görüntülendi. 

Yerel kaynaklardan elde edilen görüntüde otomatik silahların yanı sıra birinde omuzdan atılan ısı güdümlü hava savunma füzesi de bulunan 4 teröristin kaçış anı yer alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve Suriye Milli Ordusu arkerlerinin de katıldığı Fırat'ın doğusunun teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı, planlandığı gibi devam ediyor.

Hava Kuvvetleri ile karadan topçu birliklerinin PKK/PYD-YPG’li terörislerin mevzilerini bomba yağdırması ile başlayan harekatta daha sonra zırhlı birlikler Tel Abyad ile Rasulayn'a ilerlemeye başladı.

Yaşanan çatışmaların ardından birlikler Resualyn'a girdi. TSK ve Suriye Milli Ordusu birliklerinin kontrolü sağladığı Resualyn'da, teröristlerin geri çekilme anları görüntülendi.

Yerel kaynaklardan elde edilen görüntülerde silahlı bir teröristin diğer teröristleri çağırması görülüyor. Kısa süre görüntüye giren ve birinin omuzunda, omuzdan atılan ısı güdümlü füze sistemi bulunan 3 terörist daha beliriyor.4 terörist evlerin arasından kaçarak gözden kayboluyor.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • misafir 14.10.2019 13:34
    meal okumayalım derken arkadaş sanırım sunu söylemek ıstedi. meal değil tevsir okumalıyız. meal birebir turkçeye çeviridir. fakat arapça çok fazla benzetmelerin olduğu bir dildir eyer birebir çeviri yaparsanız oradaki gerçek manayı ilimle aktarmassanız yanlış anlaşılabilir. her dilde buna benzer şeyler vardır aslında. mesela bir ingilize ingilizce olarak bardaktan boşalırcasına yağıyor deseniz bunun gerçek manasını anlamıyacaktır. işte bu yuzden tevsir okunması daha doğrudur
  • Ertan 14.10.2019 11:11
    Kur anı apaçık anlayasaniz diye gonderdim der yu ce Mevlam.Mealide bol bol okumamız gerekir.Hatta Allah bana ne buyurdu diye anlamak için canı gönülden okumak gerekir.Arapcasini okuyun bilen varsa Ruh haz alır anlar belkide .Ama biz de Türkçesini okuyup dinlemekten fayda alırız.Insallahda düşünüp öğüt alırız.
  • memleket 14.10.2019 10:22
    kameraya alanın elinde bir kanas olsa 4 itide oruya çok rahat sererdi
  • metin 14.10.2019 09:38
    ne demek meal degil ya arap nasıl okuyor ingilizce gibi mi yoksa senin meal dediğim anladığın gibi mi okuyor okuyalım hem arapçça he türkçe ki Allalah ne diyor bilelim ruhumuzda bilsin.
  • gakko 14.10.2019 09:10
    vurun vurun bir tane canli birakmayin bu Ab vatandaşlarindan çoğunluğu Avrupa dan geliyor oralara savaşmak için Annalarini ağlatin
Daha fazla yorum görüntüle