Gül'den çok sert 'Harekat' açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Türkiye hiçbir ülkenin toprağında gözü olmayan bir ülkedir ve bu operasyondaki temel hedefimiz terör unsurlarına karşıdır."

GİRİŞ 14.10.2019 13:01 GÜNCELLEME 14.10.2019 16:16
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Fransa'nın Strasbourg kentinde önemli açıklamalar yaptı.

 

Bakan Gül'ün açıklamaları şöyle;

"Yaptığımız harekat, asla bir etnik kesimi, mezhep veya dini gruplara değil, tamamen teröristlere karşı yapılıyor. Uluslararası hukuktan kaynaklanan bir hakkımızı da kullanıyoruz. Savaş iki egemen ülke arasında olur. Bizim yaptığımız bu harekat teröre karşı bir operasyondur. 3.6 milyon Suriyeli vatandaş bizim ülkemizde. Hepsi ülkelerine güvenli bir şekilde dönsün diye yapılan bir harekattır. Bu operasyon başarıyla sonuçlanacaktır. Bu harekat Türkiye'nin meşru müdafaasıdır. Bu bir haktır. Buradan tüm Avrupalı dostlarımıza da sesleniyoruz. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin güvenliğinden geçer.

 

"DEAŞ'la en ciddi şekilde mücadele eden ülke Türkiye'dir. Türkiye tüm terör örgütlerine karşı mücadele veriyor. Bölgeyi güvenli bir hale getireceğiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. PKK/YPG ve FETÖ ile de mücadelemiz devam edecektir." açıklamalarını yaptı.

YORUMLAR 23
  • adak 4 yıl önce Şikayet Et
    gülden deyince bende abdullah gülden anladim hayretler icerisinde tam kalacaktim sonra o gül bu abdullah gül olmayinca durumun normal seyrinde devam ettgini anladim bi anda tuhaf olmustum
    Cevapla
  • cevdet 4 yıl önce Şikayet Et
    misak ı milli dir bizim sınırımız
    Cevapla
  • Ayhan Kacar 4 yıl önce Şikayet Et
    abd, hangi sebeple Afganistan a girdiyse, biz de o sebeple suriye ye giriyoruz...
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis'e alternatif gösterilen TONTON Ekonomi bakanı ile destekçisi eski C.Başkanı neredeler neden sesleri çıkmıyor.Bunlarmı bu ülkeyi yöneteceklerdi.Elbet ülkeyi teslim edersen yönetirsin tıpkı Araplar gibi.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye? Topraklar hakkımızdır. Misakımillimizdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir