Türkiye operasyonuna karşı ABD önceden harekete geçip...

ABD'nin Suriye'deki kuvvetlerinin, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon yapma ihtimaline karşı YPG'ye hazırlık eğitimi verdiği iddia edildi.

Türkiye operasyonuna karşı ABD önceden harekete geçip...
Türkiye operasyonuna karşı ABD önceden harekete geçip...
GİRİŞ 16.10.2019 06:03 GÜNCELLEME 16.10.2019 08:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Amerikan Foreign Policy dergisinin ABD'li askeri yetkililere dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin Afrin'de YPG'ye yönelik Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra örgütün, Fırat'ın doğusuna yönelik muhtemel bir operasyona karşı devasa bir tünel ağı inşa ettiği ifade edildi.

 

 

Habere göre örgütün bu tünelleri, hava operasyonlarına karşı alan savunması yapmak ve konvansiyonel bir güç yetişene kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı dayanmak amacıyla inşa ettiği belirtildi.

ABD kuvvetlerinin bu tünellerde, muhtemel bir Türkiye müdahalesi durumunda örgütün nasıl koordinasyon sağlayacağı konusunda hazırlık eğitimleri verdiği, ABD askerlerinin, YPG'ye ayrıca "derinlikli savunma" taktikleri konusunda eğittiği kaydedildi. 

 

 

ABD, YPG'nin Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bölgede askeri siperlerini yıktığını iddia etmişti.

Anadolu Ajansı, bu tünellere yönelik görüntüleri yayınlamış ve ABD makamları nezdinde bu tünellerin de yıkılıp yıkılmayacağını gündeme getirmişti ancak Amerikalı yetkililer bu soruları geçiştirmişti. 

YORUMLAR 11
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Aaa o zaman biz toprak altına 7 metre girip patlayan füzelerimizi sallarız. No sıkıntı. Amerika Vietnamlıların kendilerine yaptığı taktiği uyguluyor. Ama biz abd askeri gibi düşünmeyiz. Füzelerimizi 10’ar metre arayla oraya gönderir ne tünel bırakırız ne canlı nede stratejik eğitimli terörist. Bizim Amacımız var. Onların ağzına verilen kemik var.
    Cevapla
  • vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Bizi stratejik ortak olarak kabul etmez. Temizlik işçisi olarak görür. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Çünkü ABD Milleti yok. Ermeni ve Yahudi lobilerinin yönettiği ABD,bize niçin başarı kazandıracak bir çalışma içine girsin? Derinlikli savun ma !!!Canını tehlikeye atma ...Düşmanı üstüne çek...Biz sana yardıma geleceğiz mi? Irak yıllar önce Kuveyt'e girdi sonra ABD geldi Irak'ı darmadağın etti.Aman dikkat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    türk askerini görünce nasıl kaçacakları eğitiminide verdilermi
    Cevapla
  • kaçıyorlar 4 yıl önce Şikayet Et
    ypg ağır kayıplar veriyor. ypgde kaçan kaçana.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hepsi boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış