Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'dan Trump açıklaması!

SON DAKİKA: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda varılan anlaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Ayrıca Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından alıntı yaparak 'Terörizmi yenelim' ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan da görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'dan Trump açıklaması!
Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'dan Trump açıklaması!
GİRİŞ 18.10.2019 20:39 GÜNCELLEME 18.10.2019 20:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonla görüştüğünü yazdı.

Trump yaptığı Twitter paylaşımında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yeni görüştüm. Kendisi bana küçük çaplı keskin nişancı ve havan ateşlerinin bertaraf edildiğini söyledi. Ateşkes ya da ara verme; Erdoğan da Kürtler de buna istekli. Ne yazık ki yıllar önce bu düşünce yoktu. Bunun yerine, her zaman çok zayıf bandajlarla ve yapay bir şekilde tutuldu. Her iki tarafta da iyi bir irade mevcut ve başarı için bu gerçekten iyi bir şans. Avrupa ülkeleri DEAŞ’lı savaşçıları almaya ilk kez niyetli. Bu iyi ama geç bir haber. Biz onları yakaladıktan sonra yapılmalıydı. Neyse, büyük bir ilerleme kaydedildi” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN TWİTTER MESAJINA DA CEVAP VERDİ

 

Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Twitter mesajını alıntılayarak, "Terörizmi yenelim." mesajını paylaştı.



ERDOĞAN DA AÇIKLADI

Başkan Erdoğan görüşmeye ilişkin, ''ABD Başkanı Sayın Trump ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Görüşmemizde köklü ve sağlam temellere dayanan Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için attığımız karşılıklı adımlardan duyduğum memnuniyeti kendileriyle paylaştım. Başta Suriye’nin kuzeyinde tesis edeceğimiz GÜVENLİ BÖLGE çalışmaları olmak üzere, bölgemizin huzur, refah ve istikrara kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 40
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD tüm dünyayı karşısına alma pahasına siyonizmin elinde bir oyuncağa, bir maşaya dönüşmüş durumda. Kendi halkının en az yarısı bu gidişata karşı. Ülke sapık Evanjelist doktrininin tahakkümü altında ve ABD yeryüzünde hızla yalnızlaşıyor. Başa geçen kişinin ne siyasetten, ne de devlet yönetiminden haberi var. Akl-ı Selim çoktan yitirilmiş. Başkan’ın etrafındaki bürokrat kadro çoktan ağını örmüş durumda.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeytaniler, 15 Tem.da Afrin’den Türkiye’ye akacak binlerce teröristi kovalamak bahanesiyle Akdeniz'de bekletilen savaş gemileri 37. paralelin güneyinde kalan Akdeniz’deki bütün şehirlerimizi vatandaşlarının güvenliği vs. için işgale hazırdı. TÜRKİYE’Yİ AKDENİZ'DEN TAMAMEN ÇIKARIP 37. paralelin kuzeyine iteceklerdi. Sonra bu koridoru kullanıp Erbil’den İran’ı vuracaklar ve koridoru Akdeniz'den Çin sınırına kadar uzatacaklardı. Koridorun güneyi, başkenti Kudüs olan SION devletinin hakimiyetinde olacak. Dünyanın güçlü milletleri olan Avrupalılar, Türkler, Ruslar, Çinliler ve Koreliler 36-37. paraleller arası KUZEY SETTİ KORİDORU ile dünyanın güneyinden ayrılacak. Bu koridor ABD’yi de bölecek.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist ABD hep birlikte ABD'yi gömelim
    Cevapla
  • arif abi 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomiye odaklanma işini de geciktirmememiz gerekiyor. Maddi açıdan zayıf bir ülke köle ülke demektir. Ekonomik güç, askeri güçten de önde geliyor. Ekonominiz güçlü değilse, askerinize silah alamazsınız.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ABD ve İsrail ; Bölgemizde yanınıza aldığınız Yunanistan'a ilave olarak müslüman aleminden SUUDİ ARABİSTAN ve MISIR bana yeter diyorsanız ve de "İsraille aynı ırktan geldiklerini ilan ettiğiniz Kürtleri kullanarak" Ortadoğuda istediğim gibi at koştururum hayalindeysenizzz, "avucunuzu yalarsınız"..!!! SESSİZ ATIN ÇİFTESİ SERT OLUR derler bizim köyde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti