Yunanistan zorla Türkiye'ye gönderdi

Edirne'nin Meriç ilçesinde yaralı halde bulunan 22 düzensiz göçmen hastanelerde tedavi altına alındı. Düzensiz göçmenlerin Yunanistan hudut polisince yaralı şekilde zorla Türkiye'ye gönderildiği ileri sürüldü. Tedavisi süren yaralı düzensiz göçmenlerden Nasari "Otobüs durmayınca Yunan polisi ateş etti sonra kaza yaptık. Daha sonra yaralı şekilde bizi bota bindirip Meriç Nehri'nden geri gönderdiler" diye konuştu.

GİRİŞ 20.10.2019 08:02 GÜNCELLEME 20.10.2019 10:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Edirne'nin Meriç ilçesinde yaralı halde bulunan 22 düzensiz göçmen hastanelerde tedavi altına alındı. Düzensiz göçmenlerin Yunanistan hudut polisince yaralı şekilde zorla Türkiye'ye gönderildiği ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekiplerince Kadıdondurma köyü yakınlarında yaralı halde Afganistan, Pakistan ve Sri Lanka uyruklu 22 düzensiz göçmen bulundu. Yaralı düzensiz göçmenler Edirne ve ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

Yunanistan'daki kazada 1'i çocuk 2 kişi ölmüş

Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Afgan Abdülvahap Nasari (17), gazetecilere yaptığı açıklamada, kişi başı 3 bin avroya anlaştıkları göçmen kaçakçısıyla yola çıktıklarını söyledi. Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan polisinin otobüsü durdurmak istediğini anlatan Nasari, "Otobüs durmayınca Yunan polisi ateş etti sonra kaza yaptık. Daha sonra yaralı şekilde bizi bota bindirip Meriç Nehri'nden geri gönderdiler. Sonra bizi jandarma buldu. Hastanelere getirdi. 12 ve 63 yaşındaki iki kişi kazada öldü. Yola 45 kişi çıkmıştık. Sırbistan'a kadar anlaşmıştık oradan da Almanya'ya gidecektik" diye konuştu.

Türkiye'ye teşekkür eden Nasari, "Benim iki memleketim var biri Türkiye biri Afganistan. Türkiye'de bize çok yardımcı oldular. Allah razı olsun" dedi.

Aynı hastanede tedavi olan Şevket Muhammet (19) ise Yunanistan'da kendilerine kötü davrandıklarını ve zorla geri gönderildiklerini anlatarak "Bizi yaralı halde nehirden geri gönderdiler. Bizi jandarma buldu burada. Türkiye güzel Müslüman ülke, Yunanistan kafir. Bir daha gitmek istemiyorum. Türkiye'ye teşekkür ederim" diye konuştu. 

Yaralı düzensiz göçmenlerden 13'ü Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde, 9'u da Edirne, Meriç ve Keşan'daki devlet hastanelerinde tedavi ediliyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada Türkiye Yetkili Herkese Seslenmek istiyorum.... Türkiye Avrupa mülteci anlaşması ile hiçbir Fayda elde edememiştir... Avrupa Türkiye’ye Verdiği hiçbir Sözü tutmamıştır... 5-6 kriter dahil, Vize Serbestini dahil, Ve Türkiye artık bu mülteci ve göçmenleri Avrupa yolundan Engel olmasın... Kaderi Allah yazmış , Ama bu İnsan Kaderi ve Rıskını yolunu kesmeyin... Herkes gitmek istediği yere gitsinler... Rica ediyorum...
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada BM yasalarına göre Türkiye üzerinden başka ülkeye gitmek isteyen mültecileri tutması yasaktır...
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu geri kabul anlaşması dan çekilin açın kapıları gitsinler
    Cevapla
  • Eci 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu şuan biz buradayız diye sadece bizim değil bizler de buralara yine ontarafkardan yüzyıllar öncesi gelmişiz Osmanlı bizi kabul etmiş anadolulu olmuşuz.benim atalarım horasandan gelmiş belki üçyüz belki beşyüz yıl önce bu göç yüzyıllardır devam etmekte.afganistan da yaşayan milyonlarca uygur özbek var
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bunu hatırlayan çok az kişi var.Benim dedemin biride 220-230 sene önce asker olarak gelmiş afganistan termezden ailesiyle beraber ve emekli olunca yerleşmişler buraya.Mesela bunu babam dahi bilmiyor ,amcalarımdan öğrendim.Bu memleketin çoğu göçmendir ve o göç devam ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçmalıktır bizde kaldılar kapıyı açın yapılan anlaşma tamamen saçmalıktır gitmek isteyen nsreye giderse gitsin karşılığında hicbirşey alınmadı hep veren biziz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...