Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 8 ayda yaklaşık 1 milyon 100 bin liralık mobilya üretti.

Lisenin Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğretmen ve öğrencileri, ildeki okulların yanı sıra bölge illerde anlaştıkları kurumlara sıra, masa ve dolap ile vatandaşlar için mobilya üretiyor.

Okul, bu satışlar sayesinde 8 ayda yaklaşık 1 milyon 100 bin lira ciroya ulaştı. Bu sayede öğrencilere aylık 600 lira ödeyen lise, öğretmenlerin gözetiminde yapılan üretimle öğrencilerini mesleğe hazırlıyor.

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yavuz Yeşilkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 1945 yılından beri hizmet verdiğini söyledi.

Mobilya ve iç mekan tasarımı alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeşilkaya, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği neticesinde ildeki tüm okulların sıra, masa, dolap ve sehpa ihtiyacını karşılıyoruz." dedi.

Öğrencilerin bu sayede hem teorik hem de uygulamada kendilerini iyi yetiştirme fırsatına kavuştuğunu aktaran Yeşilkaya, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz pratik yaparken gelir de elde ediyor. Kamu kuruluşlarının yanı sıra özel sektörle de iş birliği yapıyoruz. Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya'daki kamu kuruluşlarının mobilya ihtiyacı okulumuz tarafından karşılanıyor. Amacımız öğrencilerimizi iyi yetiştirmek."

Okulun döner sermayesi sayesinde öğrencilerin ailelerine destek olduğunu vurgulayan Yeşilkaya, "Okulumuz 2019 yılında 1 milyon 100 bin lira ciro yaptı. Yaptığımız çalışmalar ile bunu daha da artıracağız." dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK RAHAT İŞ BULUYOR"

Mobilya ve İç Mekan Alanı Tasarım Bölüm Öğretmeni Ünal Güler de özel tasarım ürünleri de ürettiklerini dile getirerek "Tasarladığımız ürünü çiziyoruz, ardından çizdiklerimizi yapıyoruz. Mezun öğrencilerimiz piyasada çok rahat iş buluyor." ifadesini kullandı.

"EVİMİZİN DOLAPLARINI YAPIYORUM"

Öğrenci Eda Nur Dağgez de iyi eğitim aldıklarını belirterek iç mimar olmak istediğini söyledi.
Ailesinin yanı sıra mahalle sakinlerinin mobilyalarını da tamir ettiğini aktaran Dağgez, "Okulda hem çalışma hem de eğitim imkanına kavuştuk. Evimizin dolaplarını yapıyorum." diye konuştu. Muhammet Taha Kalmaz da eğitim alırken üretmekten memnun olduğunu söyledi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Tan 20.10.2019 19:31
    Aslolan meslek eğitimidir. Herkes üniversite hayali ile uğraşacağına meslek liseleri kaliteli hale getirilmeli. Hatta meslek ortaokulları olmalı.
  • demir ersoy 20.10.2019 18:30
    tüm meslek okulları böyle olmalı
  • Yakub 20.10.2019 15:30
    Barekallah. Gençlerin işi şık şık. Allah cc zihin açıklığı versin inşaAllah. Kazancınız bereketli olsun inşaAllah SELAMLAR
  • alican martı 20.10.2019 13:33
    aferim lan size.