Son dakika:120 saat dolarken Erdoğan yarını işaret edip sinyali verdi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World'ün düzenlediği forumda önemli açıklamalarda bulundu. ABD ile yapılan mutabakat neticesinde terör örgütünün belirlenen Güvenli Bölge'yi terketmeleri için verilen 120 saatlik sürenin dolmasına çok az kaldığını söyleyen Erdoğan, yarın yapılacak olan Putin görüşmesinden sonra adımların atılacağını açıkladı.

GİRİŞ 21.10.2019 12:40 GÜNCELLEME 21.10.2019 13:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World tarafından düzenlenen forumda açıklamalarda bulundu. Terör örgütü YPG'nin çekilmesi için verilen 120 saatlik mühletin dolması için kısa bir zaman kalırken, Erdoğan, Rusya'ya gerçekleştireceği ziyarette Putin görüşmesini işaret ederek alınacak kararları dile getirdi.

 

'TERÖRE DESTEK VERDİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Küresel düzeyde bunalımların yaşandığı böylesi bir dönemde meseleleri bir araya gelerek konuşabilmeyi ve çözüm önerileri üretebilmeyi gerçekten önemsiyorum. Daha önce katılacaklarını bildirdikleri halde Barış Pınarı Harekatı'nı gerekçe göstererek programlarını iptal edenler aslında bu büyük fırsatı kaçırmışlardır. Türkiye'nin başlattığı harekatı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum ve terör örgütlerine de destek verdiklerini düşünüyorum.  Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok.

Bize düşen görev; milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir. Bağımsızlığını kendi gücüyle kazanmış Türkiye gibi birkaç ülke dışında herkes mutsuz sıkıntılı ve zayıftır. Sınırları telle ve kanla değil de masa başında cetvelle çizilerek oluşturulan devletlerin hiçbir zaman gerçek devlet olamayacağı ortaya çıkmıştır.''

"DÜNYANIN EN GÜÇLÜSÜYÜM DİYENLER BUNU NASIL İZAH EDECEKLER"

Herkes Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Libya'da, Afrika'da, Balkanlar'da başka niyetlerle at koşturuyor olabilir. Türkiye, sadece kardeşleriyle olan kader birliği sebebiyle oradadır. Bu, 'bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli görenlerin' asla anlayamayacağı büyük bir erdemdir. Biz hiçbir ayrım yapmadan, zalime zalim, teröriste terörist, haksızlığa haksızlık, zulme zulüm demeye devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 17-18 yıllık görev süremizde biz terör örgütleriyle masaya oturmadık oturmayız ve oturmayacağız. Teröristlerle masaya oturmadık oturmuyoruz ve oturmayacağız. Şu anda Kuzey Suriye'de 30 bin TIR Irak üzerinden silah mühimmat araç buraya sokuluyorsa acaba ben dünyanın en güçlüsüyüm diyenler bunu neyle izah edecekler? Bu demokrasinin neresinde yazıyor bunu bize söylesinler. Yok. Susuyorlar. Ama biz susmayacağız.

SUUDİ GAZETECİ CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda bir medya mensubunun muhatap olduğu olay herhalde unutulmamıştır. Batı buna nasıl baktı? Amerika bu işi kovaladı mı? Maalesef önce birkaç çatlak ses ondan sonra bu iş adeta bir kenara bırakılmıştır. Hani düşünce özgürlüğü? Dünyanın bu işi takip eder durumda olduğuna inanmıyorum. Bunların tek çıkışı bizim dolarlarımız var. Dolarlarımızla bu işi hallederiz. Her zaman yaptıkları bu. Dolarlarımız petrolümüz var. Tek bunların yöneldikleri yol bu. Karanlıkta göz kırpılarak perde arkasından toplumları yönetme devri kapanmıştır.''

NATO'YA ÇOK SERT TEPKİ: BU NASIL BİR AKIL TUTULMASIDIR

Tüm Batı teröristlerin yanında yer aldı bize saldırdı. NATO AB ülkeleri dahil. Ne zamandan beri siz terörle beraber hareket etmeye başladınız? Bu terör örgütleri NATO'ya üye oldu da bizim mi haberimiz olmadı? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Türkiye ile empati yapmak yerine başımızdaki terör ve sığınmacı sorunlarının ilanihaye bizimle sınırlı kalacağını düşünenler, fena halde yanılıyorlar. Biz Türkiye'yiz. Çünkü biz inşa etmek yaşatmak gönül yapmak üzerine kurulu medeniyeti ihya etmenin peşindeyiz. Gelin Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, küresel sistemin lokomotif kuruluşlarını yeniden yapılandıralım diyoruz. Dünyayı 5 daimi ülkenin bir tanesinin iki dudağı arasına mahkum etmek insani değildir. Dünya 1. Dünya Savaşı sonrası dünya değil. Bu reformun yapılması lazım.''

120 SAAT AÇIKLAMASI

120 saatin büyük bir bölümü sona erdi. Yarın Rusya ziyaretimiz var. Putin ile bu süreci ele alıp atılması gereken adımları atacağız.

 

 

YORUMLAR 13
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gavur ne anlar Merhametten ve Sevkatten, vur gitsin GEBERTiN hepsini.
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    En başta Fransa sonra Almanya
    Cevapla
  • Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis 120 Saati bir saniye dahi geçirme vur gitsin hainlere.
    Cevapla
  • FARKINDAYIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ı 5 parçaya bölmek istiyorlar: 1-Şii Arap, 2-Sünni Arap, 3-Şii Kürt (Talabani), 4-Sünni Kürt (Barzani) ve 5-Kuzey Irak PKK bölgesi (Öcalan). Bu gün Suriye'de bize bıraktıkları 32 km'lik YPG (Öcalan) koridorunu ileride bizden alıp Irak'ın Kuzeyindeki 5 no'lu PKK alanıyla birleştirip Akdeniz'e açmak isteyecekler. Suriye’nin Kuzeyinde kazandığımız 32km'lik koridorun geleceğine sahip çıkmayıp Suriye rejimine bırakırsak, ABD, Rusya ve Suriye rejimiyle anlaşır ve onlardan 32 km'ilk bu koridoru alır. Türkiye bu planı göz önünde bulundurarak 32 km'ilk koridor+Cerablus, ElBab+Afrin+İdlib koridorunu sahiplenmeli veya Türkiye’nin garantörlüğünde (ÖSO=SMO=SNA) kalacak şekilde ŞİMDİDEN PLANLAMALI.
    Cevapla
  • FARKINDAYIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Satranç sözle tehditle değil hamlelerle oynanır. Bu güne kadar defalarca “Şöyle yaparız, böyle gireriz.” dedikse de üzerimize gelmeye devam ettiler ama BİZ bir hamle “Barış Pınarı Harekatı” yapınca anında sonucunu aldık. Batılılar verilen sözlerle değil, yapılan hamleye bakarak hareket ederler. Rusya Astana anlaşmasını ihlal edip Türkiye’nin kontrolündeki İdlib’i her gün bombalıyor, rejim güçleri Kuzeye doğru ilerleyip sivilleri Türkiye’ye göçe zorluyor. Rusya, bu hamlesine karşılık Türkiye’nin HAMLE YAPMAMASINDAN CESARET ALARAK oldubittiyle Ayn-el Arap ve Menbiç'in de üzerine oturuyor. Bu bölgeleri Türkiye kontrol etmek istiyorsa Rusya ve Suriye rejimine karşı da bir hamle yapmamız şart.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar da çok uluslararası ilişkiler uzmanı var yorum yapan. Hepsi devlet başkanına akıl veriyor. Biz millet olarak her konuda yorum yaparız zaten masallahimiz var bilmediğimiz konu yok
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamleyi yap da kışın soğuktan don
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!