Pertevniyal Lisesi Romanya'da

2018 yılında ‘Minorities in Europe’ başlıklı Erasmus + projesi kabul edilen Pertevniyal Lisesi, İspanya ve Almanya’dan sonraki ziyaretini Romanya’ya gerçekleştirdi. Bu gezide okulumuzu öğrencilerimiz Sena Zeynep Yamak, Fırat Can Akıllı, Beyzanur Koç ve Ömer Faruk Özbaysar temsil ettiler.

Pertevniyal Lisesi Romanya'da
Pertevniyal Lisesi Romanya'da
GİRİŞ 21.10.2019 13:07 GÜNCELLEME 21.10.2019 13:07

29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen gezinin ana teması hoşgörü ve empati geliştirme becerilerinin geliştirilmesiydi. Bu amaçla Satu Mare’deki ortak okulumuzda gerçekleştirilen “Çatışma Yönetimi” ve “Sosyal İçerme” etkinlikleri sayesinde öğrencilerimiz farklı kültürlerden gelen yaşıtları ile hoşgörü ve empati geliştirme kavramları üzerinde çalışmış oldular.

Projemizin “Avrupa Kültürel Mirası’na yönelik farkındalık geliştirme” hedefi için Unesco Kültürel Miras Listesi’nin en ilginç örneklerinden olan Maramureş Ahşap Kiliseleri ziyaret edildi. Burada Romanya’daki dinsel ritüeller hakkında bilgi alındı ve Romanya’nın köyleri gezilerek kırsaldaki  geleneksel yaşam şekli yerinde incelendi.  Vama’da düzenlenen çömlekçilik, marangozluk, el işleri uygulamalı etkinlikleri ile Avrupa Kültürel Mirası’nın somut öğeleri hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz bu çalışmalarda karma gruplarda yer alarak kültürler arası kaynaşmaya katkıda bulundular. Satu Mare’de aktif bir şekilde azınlıklar ve sorunları hakkında çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşunun projemize katkıda bulunmak için düzenlediği Roman Dansları’nı tanıma etkinliği ile tüm katılımcılar keyifli dakikalar geçirdiler.

Romanya gezimizde okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize ve öğrencilerimize bu çalışmalarda yol gösteren proje koordinatörümüz Derya Sezginmert’e, müdür yardımcımız Mustafa Eken ve İngilizce öğretmenimiz Tamer Kartal’a teşekkür ederiz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!