Erdoğan-Putin görüşmesi başladı! İlk sözler...

Son dakika: Soçi'de bir araya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi başladı. İki lider Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı, Güvenli Bölge ve YPG'li teröristlerin Münbiç ve Ayn El Arap'tan çıkarılması konusunu masaya yatıracak.

GİRİŞ 22.10.2019 13:45 GÜNCELLEME 23.10.2019 09:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme başladı.

ERDOĞAN:CİDDİ FIRSATLAR SUNACAK

Görüşme öncesi açıklama yapan Erdoğan, "Bu davetin bölgede faydalar sağlayacağına inanıyorum. Yaptığımız çok faydalı görüşmeler oldu. İkili ilişkileri de ele alma fırsatı bulacağız. Barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Bu görüşmenin Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar sunacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan ve Putin görüşmesinden ilk kare

PUTİN'İN İLK SÖZLERİ

Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin, bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var, bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler çok verimli olacak

Başkan Erdoğan'ın Rusya'ya indiği an

 

SURİYE GÜNDEMİN İLK MADDESİ

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na, Washington ile varılan mutabakat çerçevesinde verilen 5 günlük aranın dolmasına saatler kala, Rusya'nın Soçi kentinde kritik bir görüşme gerçekleşiyor.

YORUMLAR 6
  • acı ve gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    hdp bitmeden asla teror bitmez
    Cevapla
  • EMİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çin iran Türkiye ittifak yapmalı
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    putinin bakışlarını hiçmi hiç beğenmedim.abd karşı zafer kazandık 2 .zaferi size kaptırmam gibi bakıyor.ayrıca abd suriyeden çekiliyorum pkk ya karışmıyorum havası verip rusyaya pkk yı ihale etmiş olabilir.iranda bizim bölgede büyük ülke olmamızı istemiyorum rusya ile beraber hareker ediyor iranda bize yeni pkk lılar geliyor.ırak-suriye-irana sınırları geçip pkk yı temizlemeden asla olmaz 30 km ileri almakla pkk çözülmez pkk bitmez
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Bölge bizim bölgemiz Rusya,İran,Irak,Suriye ve Türkiye olarak bu bölgenin kaynaklarının şimdi olmasa bile uzun vadede bölgenin halklarına ait olduğunu,kıta ötesi bir ülkenin gelip bu coğrafyada etkinlik göstermesi önlenmelidir.Malum bu devlet terörist Amerikadır.Bu coğrafyaya barış getiremeyip huzuru bozup tek derdi olan petrol kaynakları ile ilgilenmekte ve buraları karıştırmaktadır.Türkiye olarak ilerisi için Amerika ve Nato ile işbirliğimizi sorgulama zamanı gelmiştir bu coğrafyanın bütün yükünü çekiyoruz,diğer coğrafyalarda dahi işbirliği yapıyoruz,en çok teröre şehit veren ülkeyiz ancak teröre dur dediğimizde Katil Amerika terör safında yer alıyor o zaman herkes safını seçmelidir.
    Cevapla
  • Siyonist 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp yi ilk önce bitir sonra sınırları güvenceye al
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    chp-hdp bitmeden olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak