Türkiye'nin siyasi başarısı sosyal medyanın gündeminde

Suriye'nin doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte yoğun bir diplomasi trafiğine giren Türkiye, istediğini masada aldı. Gerek Amerika'yla gerek Rusya ile mutabakat imzalayan Türkiye'nin diplomatik başarısı sosyal medyada #Turkeywon etiketiyle konuşuluyor.

Türkiye'nin siyasi başarısı sosyal medyanın gündeminde
Türkiye'nin siyasi başarısı sosyal medyanın gündeminde
GİRİŞ 23.10.2019 09:47 GÜNCELLEME 23.10.2019 09:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütü YPG'yi bölgeden temizlemek isteyen Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli Bölge için ABD'den sonra Rusya ile de mutabakata vardı. Türkiye, bu anlaşmalar sonrasında 14 günde ABD, Rusya, İran ve Suriye rejimine güvenli bölge tezini kabul ettirerek Suriye sınırında 400 kilometrelik güvenli bölgeye sahip oldu. Türkiye'nin Amerika ve Rusya'yla başarılı bir diplomasi trafiği yürütmesi dünyada yankı uyandırdı. Türkiye'nin masada kazandığı Barış Pınarı Harekatı, sosyal medyada #Turkeywon etiketiyle gündem oldu.

 

 

MASADA DA SAHADA DA KAZANAN: TÜRKİYE

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna müdahalesinde son aşama da Barış Pınarı Harekatı ve sonrasında yapılan görüşmelerle gerçekleşti. 9 Ekim 2019'da başlayan harekat sonrasında önce ABD ardından Rusya ile yapılan görüşmelerde, terör örgütü YPG/PKK'nın güvenli bölge dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

 

 

Sosyal medyada, dünya #Turkeywon etiketiyle Türkiye'nin başarısını konuşuyor. "Sahada da masada da kazanan Türkiye oldu" yorumlarının yapıldığı sosyal medyada, Türkiye Trend Topic oldu. Sosyal medya kullanıcıları Türkiye'nin başarısını "Destan" olarak gördü.

AMERİKA VE RUSYA MUTABAKATINDA BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı zirvesinde Amerika ve Rusya görüşmelerinde terör örgütü YPG'ye süre verildi. Amerika ile yapılan mutabakatta YPG' ye 120 saat verilirken, Rusya ile yapılan anlaşmada 150 saat verildi.

Türkiye, ABD ile 120 km için anlaştı ve Tel Abyad - Rasulayn bölgesinde güvenli bölge oluşturuldu. ABD ile yapılan anlaşma doğrultusunda terör örgütü YPG/PKK'ya belirlenen güvenli bölge dışına çıkması için 120 saat süre tanınmıştı. Rusya ile yapılan görüşmede genişletilen güvenli bölge alanıyla beraber terör örgütünün bölgeyi terk etmesi için tanınan süre de 150 saate çıkartıldı.

Soçi'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında gerçekleştirilen zirvede ise, YPG/PKK'nin Menbiç dahil (Kamışlı hariç) diğer bölgelerden çekileceği kararına varıldı.

YORUMLAR 23
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    kamışlıdan niye çekilmiyorlar
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis eleştirsek te seni bunun için seviyor ve destekliyoruz.Bir Dünya liderisin.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump;Erdoğan'a bize 120 saat Ruslara 150 saat süre verdin diye kırılmış.Erdoğan'da Trump'a Ruslar'ın o kadar Komşuluk hakkı vardır diye cevap vermiş.
    Cevapla
  • Ulubey 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş 40 milyar dolar harcayan Türkiye.adamlara mekan yapıcan devlet diyorki 150 milyar dolar lazım.desenize biz bu parayı kamışlıyı alarak petrolu satarak elde ederiz.bununla ilgili kimse neden acıklama yapmıyor DEVLET ERKANINDAN.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep ancak sahada tanklarınız yürüyünce oluyor. Sahada tanklarınız yürüdüğü zaman sizi ciddiye alıyorlar. Maalesef anladıkları dil kaba kuvvet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma