MSB resmen açıkladı: Bugün başlıyoruz

MSB: "Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacak."

GİRİŞ 23.10.2019 12:54 GÜNCELLEME 23.10.2019 13:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. 

 

 

YPG'YE VERİLEN 120 SAAT TAMAMLANDI
 

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

17 Ekim 2019 tarihinde Fırat'ın doğusuna ilişkin Türkiye ile ABD arasında mutabakata varılmış; bu kapsamda, Barış Pınarı Harekâtı'na (BPH) 120 saat ara verilmiş ve bugüne kadar tarafımızdan mutabakata varılan hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG'nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir.

RUSYA İLE ÇALIŞMALAR BUGÜN BAŞLAYACAK

22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de Sayın Cumhurbaşkanımız ile RF Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren RF ile müşterek çalışmalara başlanacaktır.

YENİ HAREKAT İCRA EDİLMEYECEKTİR

BPH alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 km. dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekât alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır.

Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek ve terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Böylece Bölgede bir barış koridoru oluşturmak suretiyle yerlerinden edilmiş Suriye'li kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli bir şekilde evlerine ve topraklarına dönmesi sağlanacaktır.

YORUMLAR 8
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatli olalım terörist işkalci şeytan zalim abd ye güvenilmez
    Cevapla
  • Merak ettim 4 yıl önce Şikayet Et
    Burdaki rahatı orda bulamayacığını bilen suriyelilerden kim oraya gidecek çok merak ettim sayılarını.
    Cevapla
  • temel candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıgın kardır ne girdiysen senindir kktc olayından ders aldı abd ve durdurdu bizi devriye atacakmış kontrolmuş vs onlar masal bence ıkı üç gün daha ileri gidilmeliydi
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle belirlenen sınırlara 4.metre yüksekliğinde beton bloklarla sınır duvarı inşa edilmeli acil ilk işimiz bu olmalı
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Dost ve müttefik geçinen ülkelerin dost ve müttefik olmadığını anladık. Ülke menfaatini düşünmeyen zillet ittifakını gördük. Kısık sesle destek verenler, havaya bakıp ıslık çalanlar , milli menfaat gözetmeyen sözde sanatçılar Rusya kadar olamadı. Yazıklar olsun. İçimiz hain dolu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı