Kritik Suriye tespiti! 'Bu bir oyun kurma'

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili, "Bugünkü operasyonun adını koymak gerekiyorsa bu oyun bozmak değildir, bu oyun kurmaktır. Eğer bir taraftan ABD'yi getirip o anlaşmaya imza attırabiliyorsanız aynı anda diğer süper gücü getirip masada anlaşma imzalıyorsanız bu oyun kurma aşamasıdır." dedi.

Kritik Suriye tespiti! 'Bu bir oyun kurma'
Kritik Suriye tespiti! 'Bu bir oyun kurma'
GİRİŞ 24.10.2019 09:30 GÜNCELLEME 24.10.2019 09:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'ndan ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalarla ilgili açıklama yapan Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar,"Bugünkü bu operasyonun adını koymak gerekiyorsa bu oyun bozmak değildir, bu oyun kurmaktır. Eğer bir taraftan ABD'yi getirip o anlaşmaya imza attırabiliyorsanız aynı anda diğer süper gücü getirip masada anlaşma imzalıyorsanız bu oyun kurma aşamasıdır. Bugün geldiğimiz noktanın adını iyi koyalım" ifadelerini kullandı.

 

 

15 Temmuz'un darbe girişimi olmadığını aslında işgal girişimi olduğunu sıklıkla söylediğini hatırlatan Yarar, şöyle konuştu: "Barikatlar döneminde ben sınırdaydım. Nusaybin'e girdiğimde şehrin altındaki tünelleri gördüm. Nusaybin'den Kamışlı'ya açılan tünellerden bahsediliyordu. Çünkü mühimmatın başka türlü geçme şansı yoktu. Bu 90 kilometrenin aslında amacı, 15 Temmuz günü eğer darbe girişimi başarılmış olsaydı, karşıda silahlandırılmış olan grubu yer altından veya yer üstünden karşıya geçirip bölgenin Türkiye'den ayrılmasıydı.15 Temmuz darbe girişimi yalnızca bir FETÖ oyunu değil, ortak hareket ettikleri babaları tarafından planlanmış bir operasyondu. DAEŞ'in de babası aynı El Kaide'nin, PKK'nın ve FETÖ'nün de babası aynı."

"TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNUN ADI OYUN KURMAKTIR"

 

 

"Bugün yapılan mücadele 10 yıl sonra bu ülkenin kaderini değiştirecek." diyen Mete Yarar, şunları kaydetti:

"10 yıl sonra Türkiye'nin geldiği pozisyon başka bir yere gelecek. Benim her zaman bir lafım vardır. 'Ülkeler ve devletler çıraklıklarında oyuna gelirler, kalfalıklarında oyun bozarlar, ustalıklarında oyun kurarlar.' derim. Türkiye'nin oyuna düştüğü zamanlar oldu, barikatlar da olduğu gibi. DAEŞ'in saldırılarının olduğu dönemde oyuna düştüğü zamanlar oldu ama çabuk toparladı. Oyun bozduğumuz zaman 15 Temmuz gecesidir. Arkasından Fırat Kalkanı'dır, arkasından geçtiğimiz olan bütün süreçlerdir. Bugünkü bu operasyonun adını koymak gerekiyorsa bu oyun bozmak değildir, bu oyun kurmaktır. Eğer bir taraftan ABD'yi getirip o anlaşmaya imza attırabiliyorsanız aynı anda diğer süper gücü getirip masada anlaşma imzalıyorsanız bu oyun kurma aşamasıdır. Bugün geldiğimiz noktanın adını iyi koyalım."

YORUMLAR 2
  • Diyarbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra oyun masasında bizde varız Ortadoğu'nun en büyük oyun kuranı biz olmalıyız ve olacağız çünkü bizim kuracağımız plan ve oyunlarda fakir ve mazlum toplumlarin ezilmesine müsade olmaz futbol tabiri ile artık yedek değil as oyuncuyuz...
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    amaerika Rusya anla$arak amerika cekildi rusya geldi.tipki afganistnda oldugu gibi.unutmayalim amerikanin ve rusyanin uzun yillardir uzayda birlikte cali$mi$liklar var halada caliyorlar kimsede ne yaptiklarini bilmiyor.Amerika gitmedi geri cekildi Türkiyenin istekleri üzerine cekildi daha dogrusu daha güneye gitti $imdide Nato devreye girdi eger Nato bu cikacak olan bir karar ile suruyenin güneyine inerse asla bir daha cikmaz ve büyük israil böylece ik adimlarini saglam bir $ekilde atti.Ama $una eminimTürkiye Rusya ile büyük strateji güc olma yoluna zorlaniyor ve olcaklarda.Bunu asla asla asla ba$ka yolu yok Nato Türkiye icin bir tuzak ama rusya degil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!