FETÖ'nün Türkiye finans sorumlusu yakalandı

Adana merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 kişi arasında örgütün "Türkiye finans sorumlusu"nun da bulunduğu ortaya çıktı.

FETÖ'nün Türkiye finans sorumlusu yakalandı
FETÖ'nün Türkiye finans sorumlusu yakalandı
GİRİŞ 26.10.2019 12:52 GÜNCELLEME 28.10.2019 10:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 6 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 37'ye yükseldi.

 

FİNANSAL FAALİYETLER YAKIN TAKİBE ALINDI

Operasyona ilişkin ulaşılan yeni bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, başarısız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dağılma sürecine giren örgütün yurt içinde ve yurt dışındaki finansal faaliyetlerini yakın takibe aldı.

 

Ekip, yaptığı teknik ve fiziki takiple, örgütün, çözülmenin önüne geçmek için yargılanan üyelerinin ailelerine maddi yardımda bulunduğunu tespit etti.

Finansmanın kaynağını da ABD'deki üst düzey bir örgüt yöneticisinin Türkiye'de ve yurt dışında iş adamlarından topladığı paralarla oluşturduğu belirlendi.

FİNANS SORUMLUSU YAKALANDI

Bu kişinin talimatıyla toplanan paraları A.K'nin yönettiği ve Türkiye genelindeki birçok ili kapsayan finans ağıyla tutuklu örgüt üyelerinin ailelerine ve daha önce haklarında işlem yapılan kişilere ulaştırıldığı iddia edildi.

Elde edilen bilgilerin ardından operasyonun düzenlendiği ve örgütün Türkiye finans yöneticisi A.K'nin de diğer şüphelilerle beraber gözaltına alındığı belirtildi.

A.K'nin de arasında bulunduğu 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer zanlıların emniyetteki işlemi sürüyor.

Ekip, firari 5 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 42 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adana, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Düzce, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Mersin, Osmaniye, Sivas, Tekirdağ ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda zanlılardan 31'i yakalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerinde tebessüm
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlere kesinlikle ACIMAYIN.
    Cevapla
  • pisa 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl para nasıl bir rant varsa hala çözülmediler hala pişman değiller
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    dersanelerde türkiye geneli 50 bin fetöcü çalışıyor.10 bini mahkemelik 10 bini yattı çıktı 10 bin tanesi devletten atılmış dersaneye geçmiş çalışmakta 10 bini lisansız kaçak çalışıyor 500 tanesi aranıyor tam gizli sahte isimle kaçak çalışıyor.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hainler bize merhamet etmedi kesinlikle merhamet yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası