Erdoğan 'ezip geçeriz' deyip Rusya ve ABD'yi uyardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'den ülkemize yönelen PKK, YPG ve DEAŞ saldırılarını önlemek için güvenli bölge tesisine çalışıyoruz. Hedefimize büyük ölçüde ulaştık. ABD, YPG'yi temizledik dedi ama temizlememiş. Rusya 150 saatte temizledi temizledi aksi halde biz temizleyeceğiz" dedi.

GİRİŞ 26.10.2019 16:06 GÜNCELLEME 26.10.2019 18:09
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Fenerbahçe Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada ABD ve Rusya ile varılan Güvenli Bölge mutabakatı için sert uyarılarda bulundu. 

 

 

İşte Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları:

Suriye'den ülkemize yönelen PKK, YPG ve DEAŞ saldırılarını önlemek için güvenli bölge tesisine çalışıyoruz. Hedefimize büyük ölçüde ulaştık.

 

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ EZİP GEÇECEK GÜCE SAHİBİZ

ABD, "YPG'yi temizledik" dedi ama temizlenmemiş. 120 saatin sonunda bize terörden temizlediklerine yönelik yazı gönderdiler ama temizleyememişler. Şimdi Rusya ile de anlaşma yaptık. Türkiye terör örgütünü ezip geçecek güce sahiptir. 150 saat sonunda burası teröristlerden temizlenmezse ondan sonra bu işi biz ele alacağız ve bütün temizliği biz yapacağız.

Bizi üzen bazı şeyler var. Koskoca devletlerin başkanları bunların terörist başlarıyla oturuyor masada konuşuyorlar ve bize de bunlardan arabulucu olmalarını istiyorlar. Biz bu teröristlerin başında veya farklı yerde asla bunlarla masaya oturmayız ve bunların arabulucu olmasını kabul etmeyiz.

Uluslararası toplumdan beklentimiz. Sınırlarımızın güvenliğiyle ilgili hassasiyetlerimize saygı gösterilmesi, ülkemizdeki Suriyelilerin geri dönüşüyle ilgili projelerimize destek verilmesi.

Terör örgütü 30 kilometrelik hattın içinden veya dışından saldırılarını sürdürürse nereye kadar kaçarlarsa oraya kadar kovalayıp gereğini yapacağız.

MÜLTECİLERİN YAŞAYABİLECEĞİ ALANLARI TEK BAŞIMIZA YAPARIZ

Gerekirse Tel Abyad ile Rasulayn arasında icabında bir güvenlik bölgeyle beraber mültecilerin yaşayabileceği konutları, sosyal donatı alanlarını, altyapı ve ve üstyapısıyla yapacağız, dünyaya da bunu ispat ederek göstereceğiz, 'İşte Türk milleti budur, görün.' diyeceğiz.

AÇARIZ SINIRLARI UYARISI

Ülkemizdeki 3 milyon 650 bin Suriyelinin ilk etapta 1 ila 2 milyon arasındaki kısmının geri dönüşü için geliştirdiğimiz projelere destek verilmezse sınırlarımızı açmaktan başka çaremiz kalmaz. Açarız sınırları yürüsünler Avrupa'ya.

YORUMLAR 35
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    laf laf laf. yanlışyapıldı. yarım bırakıldı. rus ypg den vaz geçmez. adamların rusya da bürosu mobile var.
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen Sahadan Gelip mi Yorum Yapıyorsun?
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd paranin pesine dustu,temizlik yaptigi dogru,tirlarini ve conilerini temizledi.
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya’ya karşı Türk devletlerinin pozisyon almaları gerek, devamında da abd ye İncirlik ve NATO dan ayrılma kartı kullanılmalı
    Cevapla
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    yanındayız Reis. Allah yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    tehdit etmeyelim açalım kapıları boş ver bize ne Avrupadan onlar düşünsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…