Son dakika: DEAŞ elebaşı Bağdadi öldürüldü! AA görüntülere ulaştı

Son dakika haberi: Terör örgütü DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin öldürüldüğü haberleri gündeme bomba gibi düşerken, Anadolu Ajansı, Bağdadi'nin öldürüldüğü noktayı görüntüledi. Görüntülerde bombalanan alanın yerle bir olduğu gözlendi.

GİRİŞ 27.10.2019 17:03 GÜNCELLEME 28.10.2019 11:54
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AA, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü yeri görüntüledi. ABD Başkanı Donald Trump, 'Büyük bir olay oldu' açıklamasının ardından Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Türkiye'den de bu iddiaları destekler nitelikte açıklamalar geldikten sonra AA Bağdadi'nin öldürüldüğü noktayı görüntüledi.

Kameralara yansıyan görüntülerden, bir evin yerle bir edildiği, bir aracın yandığı ve evlerin etrafındaki çadırların ve sivillere ait evlerin zarar gördüğü anlaşılıyor.

Zeytin ağaçlarının arasındaki olay yerinde, bombardımanın etkisiyle çukurların oluştuğu görülüyor.

4 SAAT SÜRMÜŞ

DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen operasyon İdlib'de gece yarısı gerçekleşmişti. 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA), Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına almıştı. Helikopterle indirme yapılan operasyon 4 saate yakın sürmüş, ardından helikopterler olay yerinden ayrılmıştı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) operasyona ilişkin yayımlanan açıklamada, "ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." ifadesi kullanılmıştı.

ABD basınında yer alan haberlere göre Pentagon yetkilileri, söz konusu operasyonda Bağdadi'nin öldürüldüğüne inandıklarını ancak kesin durumu teyit etmek için çalışma yürüttüklerini kaydetmişti. 

Son dakika haberi: Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen noktada bombardıman sonucu küle dönen bir araç

Söz konusu haberlerde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söylediği belirtilmişti.

 

 

İŞTE AA'NIN GÖRÜNTÜLEDİĞİ O NOKTA:

YORUMLAR 102
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu komedi bu oyuna inanan var hani köpeğin lesi nerde
    Cevapla
  • doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Orda petrol ve su olduğu müddetçe abd nin kurduğu terör guruplar da devam edecektir. Uyanın bu tiyatroyu görün
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Mış, muş, müş...
    Cevapla
  • umut sert 4 yıl önce Şikayet Et
    büyük ihtimal bagdadi denen şahıs miamide deniz kenarında güneş gözlüğü gözünde sakalını kesmiş viskisini yudumluyordur hesabındaki milyonlarca dolarlarla çünkü artık görevi bitti....
    Cevapla
  • numan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zübbe deha evvelde öldü cortladı diye çok haber okuduk. bu da onun gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarhoş şahıs etrafa rastgele ateş açtı, çevredekiler büyük panik yaşadı!
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda