ABD basını bunu konuşuyor! Türk İHA'ları olayların seyrini değiştirdi

ABD merkezli Bloomberg haber ajansı, PKK/YPG'ye karşı verilen mücadelede Türk İHA'larının operasyon seyrini değiştirdiğini yazdı. Haberde, “İHA’lar, Ankara’nın ülkenin Güneydoğusunda, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de PKK’ya karşı onlarca yıldır sürdürdüğü mücadelede olayların seyrini değiştirdi” ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞ 31.10.2019 10:06 GÜNCELLEME 31.10.2019 10:10
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD’nin Bloomberg haber ajansı, Türkiye'nin yerli İnsansız Hava Aracı (İHA)'nın kabiliyetinin terör örgütü PKK/ YPG’ye karşı verilen mücadelenin seyrini değiştirdiğini yazdı.

 

 

14 Ekim tarihinde PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntülerin anlatıldığı haberde, “PKK/PYD-YPG’liler tünelden çıkarken bir Türk keşif İHA’sı onları fark etti. PKK/YPG’liler, Suriye’de bir kamyona mühimmat yüklerken söz konusu İHA, onların koordinatlarını bir F-16’ya gönderdi. F-16 da saniyeler sonra operasyon gerçekleştirdi” denildi.

Bloomberg tarafından servis edilen haberde, “İHA’lar, Ankara’nın ülkenin Güneydoğusunda, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de PKK’ya karşı onlarca yıldır sürdürdüğü mücadelede olayların seyrini değiştirdi” denildi. 

 

 

“İHA’ların kullanılması ayrıca hem Türk askerlerinin hayatını kurtarıyor hem de Savunma Bakanlığının tasarruf etmesini sağlıyor” denilen haberde, “ABD askerleri, 9 Ekim’de çekilmeye başladıktan sonra Türk İHA’ları, jetleriyle birlikte, askerlerin önünü açmak için PKK/PYD-YPG’lilerin sığınak ve mevzilerini vurmaya başladı” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 33
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar basitmis iste, elhamdullillah, siz 700yildir bu topraklardan Turkleri cikarmaya calisiyorsunuz ama , siz burda baska bir milletle barinamazsiniz, yersiniz birbirinizi
    Cevapla
  • Acıgül. 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bağımızın üzümünü yedik üzümün Sapını ABD ve Fransa yesin bunlar sap yemeye çok meraklıdırlar.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli bir gururumuz olan bu İha ve Sihaların üretimini sağlayan geliştiren kişilerin özellikle şu dönemde daha sıkı korunması gerekir. Allah'a emanet olsunlar Rabbim onları korusun İnşallah 40 senelik bu terör belasından kurtulmamız yakındır.
    Cevapla
  • hasanpasa 4 yıl önce Şikayet Et
    bay coni artık fetöcü hainler yok artık sizin çocuklar yok artık vatanını milletini seven Türk askeri var.artık ifade veren değil ifade alan askerimiz var
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Zorunuza mı gitti alçaklar. Siz bundan sonrasını izleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı