Erdoğan izin vermedi İlker Başbuğ Yüce Divan'da yargılanmayacak

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'un, bugün Yüce Divan'da yargılanması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanmasına izin vermedi.

Erdoğan izin vermedi İlker Başbuğ Yüce Divan'da yargılanmayacak
Erdoğan izin vermedi İlker Başbuğ Yüce Divan'da yargılanmayacak
GİRİŞ 31.10.2019 12:59 GÜNCELLEME 31.10.2019 12:59
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, 31 Ekim Perşembe günü Genel Kurul gündemine, Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'un Yüce Divan yargılamasını almıştı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanmasına izin vermedi.

DAVA DÜŞTÜ

AYM, Yüce Divan sıfatıyla, İlker Başbuğ hakkında açılan Ergenekon davasının, "muhakeme şartının gerçekleşmemesi" nedeniyle düşmesine karar verdi.

KARAR YÜKSEK MAHKEME'YE BIRAKILMIŞTI

 

Yargılamayı Yüce Divan sıfatıyla, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yapacaktı.

2017 yılının Temmuz ayında İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Başbuğ’un dosyasını ayırarak Anayasa Mahkemesi’ne göndermişti. Mahkeme gerekçe olarak Yargıtay’ın bozma ilamında da açıkça vurguladığı gibi mahkemenin görevsiz olduğunun ortada olduğunu belirterek, "Dosyada yapılabilecek tüm tartışmaların ve gerekirse delillerin değerlendirilmesinin yüksek görevli mahkemece yapılmasının uygun olacağı her türlü izahtan ötedir. Bozma ilamı da açıkça bunu belirtmektedir." tespitinde bulunmuştu.

Mahkeme, beraat kararı verilip verilmeyeceği değerlendirmesinin dahi yüksek görevli mahkemece yapılmasının yerinde olacağını vurguladığı gerekçesinde, "Zira görev hususunun öncelikle değerlendirilmesi zorunlu hususlardan olduğu, görevli olmayan mahkemece yapılan işlemlerin hükümsüz olduğu, bu nedenle olası bir beraat kararının da yüksek görevli mahkemece verilmesinin en doğru olacağı sonucuna varılmıştır." ifadelerine yer vermişti.

YORUMLAR 25
  • Gölge 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumların çoğu boş PKK lıların şahit olduğu Genelkurmay başkanının yargılandığı davada hala askeri küçük gören yorumlar yok Bodrum’da tatil yap yok. reis seni affetti .. Bu ülkenin Genelkurmay başkanını ağzınıza alırken biraz saygılı olun.
    Cevapla
  • yusuf oguz 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi dava dustuise gonderin aglama divarinin dibinde istedigi kader arzi mevudi dusunerek agalsin .biz Turklere aglar komutan uymaz esla .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ah ah bu adamlar neler yapmıştır fişlemeler görevden almalar el çektirmeler insanların ekmeği ile oynamalar şimdi ne güzel biraz ağla affedil. ya canını yaktıkları ne yapaccak. bu ve bunun gibileri affetmek hata
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın barış pınarı harekatına destek verdiğini duymadım hiç
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan sen adamsın elbette bir bildiğin vardır ilker basbugda bu ülkeye hizmet etti.cumhur başkanım bu millet seninle sen yalnız deyilsin.bu ülkenin size ihtiyacı var.allahın izniyle butun oyunları bozacaz insaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor