YÖK'ten önemli kadro kararı!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) öğretim üyesi temininde güçlük çekildiğine karar verilen devlet üniversitelerinin birimlerindeki doktor öğretim üyesi kadrolarında "kadroların en fazla üçte ikisi aynı unvan için kullanılabilir" şartı aranmayacak.

YÖK'ten önemli kadro kararı!
YÖK'ten önemli kadro kararı!
GİRİŞ 02.11.2019 10:48 GÜNCELLEME 02.11.2019 12:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

 

Buna göre, YÖK tarafından öğretim üyesi temininde güçlük çekildiğine karar verilen birimlerdeki doktor öğretim üyesi kadroları için yeni bir düzenleme yapıldı. Yükseköğretim kurumları tarafından yapılan talep üzerine YÖK'ün belirleyeceği birimlerde "kadroların en fazla üçte ikisi aynı unvan için kullanılabilir" şartı kaldırıldı.

YORUMLAR 1
  • Sinem 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir gelişme fakat tüm akademik unvanlar için norm sınırlaması kaldırılmalıdır. Bu durum akademisyenler arası çekişmeyi ve rekabeti artırmakta; niteliksiz yayınlarla doçentlik yarışına neden olmaktadır. Hızlı olan kazanırken kaliteli çalışma üretmeyi ilke edinerek doçentlik başvurusu gecikenler, unvanını alsa da kadrosunu alamayacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu