İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden zehirlenme açıklaması!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, medyada "İstanbul'da yemek yiyen çok sayıda kişi zehirlendi" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden zehirlenme açıklaması!
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden zehirlenme açıklaması!
GİRİŞ 03.11.2019 15:52 GÜNCELLEME 03.11.2019 15:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşte İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklaması:

 

 

"Medyada yer alan “İstanbul’da Yemek Yiyen Çok Sayıda Kişi Zehirlendi” başlıklı haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. 

01-03 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul geneli sağlık tesislerimize gıda zehirlenmesi (ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler) sebebiyle 44 vatandaşımız hastanelere başvurmuş olup, bunların 25 tanesi taburcu olmuştur. 

 

 

Geriye kalan 19 tanesinin ise takibi ve tedavisi acil gözlem servislerinde devam etmektedir. Şu ana kadar hastanelerimize toplam başvuran hastalarımızın hayati tehlikesi bulunmadığı gibi ilgili süreç; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Valiliğimizce yakından takip edilmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 2
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yenebilen yabani otlar ve mantarlardan zehirlenmeler ya onbahar yağmurlarından yahut ilkbahar yağmurlarından sonra olur. Orta Asya'dan beri atalarmızın nasihatı; bahar aylarındaki büyük yağmurlardan sonra yaban sebzesi insanı zehirler. Ne yazık ki; çoğu devamlı göçebelirten dolayı ata nasihatlarından koptuklarından taşra ve kırsal kökenlile bunu unutmuşlardır ve zehirlenmeye devam etmektedirler. Aynı yerden toplanıp yendiği halde bir sonraki yıl zehirlenmeye yol açan mantar vakalarının aslı da; toplama zamanlarının yakın olmasına karşın yağmur faktörünün değişmesidir.
    Cevapla
  • selami efendioğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    38 yllık evliyiz. Ben hanıma 38 yıldır ne kendimiz ne de çocuklarımız dışarıdan yemeyelim diyorum, beni cimrilikle suçluyor. İşte sonuç! Yahu ev dışında yapılan yemeklerin yapılış sürecini gören herkes emin olun ömür boyu yemek yemez bir daha...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası