Devlet Su İşleri (DSİ) 500 personel alımı bugün sona eriyor! İŞKUR başvuru sayfası

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımına İŞKUR üzerinden yoğun başvuru süreci bugün sona eriyor. İŞKUR aracılığıyla başvuruları kabul edilen 500 kişilik personel alımı için KPSS şartı aranmıyor. Başvurular internet üzerinden yapılmakta olup nasıl başvuru yapılacağını açıklıyoruz.

Devlet Su İşleri (DSİ) 500 personel alımı bugün sona eriyor! İŞKUR başvuru sayfası
Devlet Su İşleri (DSİ) 500 personel alımı bugün sona eriyor! İŞKUR başvuru sayfası
GİRİŞ 11.11.2019 09:20 GÜNCELLEME 11.11.2019 09:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İŞKUR resmi web sayfası üzerinden 25 ilde, DSİ Bölge Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 500 nitelikli işçi alımı yapılacağını duyurdu. En az lise mezunu işçi alımı yapılacağını bildiren Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü, iş başvuruların 11 Kasım 2019 (bugün) tarihine kadar devam edeceği ve alınan işçilerin devlet kadrosunda daimi olarak istihdam edileceğini belirtti. DSİ personel alımı farklı meslek guruplarından yapılacak olup, iş başvurusundan bulunmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları ve ilan içeriğinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. işte başvuru şartları...

 

DSİ HANGİ MESLEK GRUPLARI BAŞVURU YAPABİLECEK?

Greyder operatörü, dozer operatörü, ekskavatör operatörü, yükleyici operatörü, ağır vasıta ustası, motor ustası, demir kaynak ustası, oto elektrik ustası, ağaç işleri ustası, çarkhane ustası, döşeme, ustası, kaporta ustası, boya ustası, tesisat elektrik ustası, sondaj işçisi, şoför (ağır vasıta) src 4 belgeli, Şoför (ağır vasıta) src 5 belgeli, treyler operatörü, mesleklerinden alınacaktır.

 

Kura çekimi noter huzurunda 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav; yazılı ve sözlü (uygulamalı) yöntemlerden her ikisi de kullanılarak, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Başvuru yapacak adayların, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

- Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla ilanda yer alan meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

- Belirtilen il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

DSİ personel alımı Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Ankara, Adana, Samsun, Erzurum, Elazığ, Diyarbakır, Edirne, Kayseri, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Van, Isparta, Sivas, Kahramanmaraş, Aydın, Trabzon, Kastamonu, Kars, Balıkesir, Artvin ve Ankara illerinde yapılacak.

ADAYLARIN 4 AY DENEME SÜRESİ OLACAK

Adaylar, kuruma kabul edildikten ve göreve başladıktan sonra 4 ay boyunca deneme sürecine tabi tutulacak. Bu süreci tamamlayan adaylarla devam kararı alınacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

DSİ personel alımı başvuruları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Açık Kamu İş İlanları bölümünde 11 Kasım 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri veya internet (www.iskur.gov.tr) aracılığıyla yapacaktır. Siz de online başvuru ekranına ulaşarak online başvuru yapabilmeniz için öncelikli olarak BURAYA tıklayınız ve ardından, açılan sayfa üzerinde yer alan ‘’işyeri ünvanı’’ kısmına ‘’devlet su işleri’’ yazarak ‘’ara’’ butonuna tıklayınız.

Karşınıza, meslek gruplarına göre ilana çıkmış sayfa gelir. Bu sayfa üzerinden hangi meslek ile ilgili iş başvuru yapacaksanız, o meslek isminin üzerini tıklayın ve e-devlet şifrenizle giriş yaparak, İŞKUR DSİ İş Başvuru Ekranı üzerinden iş başvuru kaydınızı oluşturunuz.

YORUMLAR 7
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Kitler kadro istiyoruz
    Cevapla
  • Osman kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hava meydanları kamu istidadı teşekkürleri kitler alt iş veren kadro istiyoruz toplu iş sözleşmesi istiyoruz.
    Cevapla
  • erdal sarıhan 4 yıl önce Şikayet Et
    sığı tesisatıyım belgem var sürekli bir iş arı yorum
    Cevapla
  • Alican Turalı 4 yıl önce Şikayet Et
    İşkur üzerinden başvuru yapmaya çalışıyorum fakat olmuyor. Yapabilen var mı acaba?
    Cevapla
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisayar üzerinden yapın
    Cevapla
  • Aydın Arslanca 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iş ityhacımvar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha