Ve başladı! ilk sınır dışı ABD'li ve Alman teröristlere

Türkiye'de tutuklu bulunan yabancı uyruklu DEAŞ'lı teröristlerin iadeleriyle ilgili geçtiğimiz hafta 'Hepsi iade edilecek' açıklamalarının ardından bugün iadeler resmen başladı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 1 ABD vatandaşı teröristin sınır dışı edildiğini, 7 Alman uyruklu teröristin ise 14 Kasım'da sınır dışı edileceğini duyurdu.

Ve başladı! ilk sınır dışı ABD'li ve Alman teröristlere
Ve başladı! ilk sınır dışı ABD'li ve Alman teröristlere
GİRİŞ 11.11.2019 16:33 GÜNCELLEME 11.11.2019 16:33
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye'de tutuklu bulunan teröristlerin iade işlemleriyle ilgili hareketli saatler yaşanıyor. İç işleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre çok sayıda teröristin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

 

 

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Sabah saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının (YTS), Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce Türkiye'den deport (sınır dışı) edilmesi işlemi gerçekleştirildi." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta açıkladığı doğrultuda bugün yabancı terörist savaşçıların iadelerine başlandığını söyledi.

 

 

Sabah itibarıyla bazı YTS'lerin geri gönderme işleminin tamamlandığını belirten Çataklı, şöyle devam etti:

"Sabah saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir YTS'nin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce Türkiye'den deport (sınır dışı) edilmesi işlemi gerçekleştirildi. Yine Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan Alman uyruklu bir YTS için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir YTS ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkelerine gönderilecek. Dolayısıyla bugün 3 YTS'nin ülkemizden çıkışları sağlanacak. Ayrıca geri gönderme merkezlerinde bulunan Alman uyruklu 7 YTS'nin seyahat programları yapılmış olup, 14 Kasım'da sınır dışı edilecek."

"YTS'LERİN KENDİ ÜLKELERİNE İADE SÜRECİNE KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEK"

Suriye'de yakalanan İrlanda uyruklu 2 YTS'nin işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve ülkelerine gönderileceğini aktaran Çataklı, şunları kaydetti:

"Suriye'de yakalanan Alman uyruklu 2 YTS'nin ise seyahat programları tamamlanarak bu hafta içerisinde sınır dışı edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Suriye tarafında yakalanan Fransız uyruklu 11 YTS'nin işlemleri devam etmektedir. Suriye'de yakalanan YTS'lerin uyruk tespit çalışmaları tamamlanmış olup, detaylı mülakatları yüzde 90 oranında sonuçlandırıldı ve ilgili ülkelerle temas kuruldu. Yabancı terörist savaşçıların kendi ülkelerine iade sürecine kararlılıkla devam edilecek."

DANİMARKALI TERÖRİST SINIR DIŞI

Gündüz saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının (YTS) sınır dışı edilmesinin ardından Danimarkalı terörist de ülkesine gönderildi. Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan Danimarkalı YTS polis eşliğinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Sınır dışı işlemleri tamamlanan terörist, Kopenhag'a gönderilmek üzere polis eşliğinde Türk Hava Yolları uçağına bindirildi. Suriye'de yakalanan diğer yabancı terörist savaşçılarının da işlemleri tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

YORUMLAR 31
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye iade ediyorsunuz ? Imha edin !
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav 10-20 tanesini değil , Hani 800- 900 DEAŞlı vardı ... hatta bu sayı 1200 - 2000 arasında bulunuyordu ...
    Cevapla
  • ak osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    sırayla...
    Cevapla
  • yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    hemen suriyeye geri dönerler.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollandalı teröristleri de gönderin. Hollanda kendini temiz gösteriyor lakin hepsinden pisi bu ülke. Benden söylemesi. Paraya kanıp aldanmayın. Sinsilikler kolay kolay tarihe geçmez. Zalimlerin haddini bildirmez ise tarih bunun hesabını sorar.
    Cevapla
  • Mehmet SUBAŞI 4 yıl önce Şikayet Et
    Deaş' lı teröristler, ülkelerine iade edilmesin, başka bir isimle tekrar geleceklerdir. Hazır hepsi yakalanmışken, cezalarını burada çeksinler. Tekrar geldiklerinde, çok daha büyük hainlikler yapmak isteyeceklerdir. Yetkililerimiz, umarım bu ayrıntıyı gözden kaçırmazlar ve alınan karardan geri dönerler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi