Erdoğan'dan ABD Temsilciler Meclisi'ne tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Diyanet Merkezi’nde, Dil, Tarih ve Kültür Eğitim 2019 Programı'nda Türk vatandaşları, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcilerine hitap etti. Erdoğan "ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı sözde Ermeni soykırım kararı bir utanç kaynağıdır" dedi.

Erdoğan'dan ABD Temsilciler Meclisi'ne tepki
Erdoğan'dan ABD Temsilciler Meclisi'ne tepki
GİRİŞ 14.11.2019 02:30 GÜNCELLEME 14.11.2019 03:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Diyanet Merkezi’nde, Dil, Tarih ve Kültür Eğitim 2019 Programı'nda Türk vatandaşları, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcilerine hitap etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Sizlere ve Amerikan Müslüman toplumuna kazandırdığımız Diyanet Merkezimizin tüm kardeşlerimiz için gerçek anlamda bir merkeze dönüştüğünü görüyoruz.

Bu Merkez, İslam medeniyetinin din, kültür, tarih ve medeniyet anlayışının sembollerinden biri oldu.

İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı ile mücadelede devletimiz tüm kurum ve birimleri ile sizlerin yanındadır.

HİÇBİR KARDEŞİMİZİ TERÖR ÖRGÜTÜ DESTEKÇİLERİNİN İNSAFINA TERK ETMEYİZ

Yurt dışında yaşayan hiçbir kardeşimizi gözünü kin ve nefret bürümüş ırkçı fanatiklerin, terör örgütü destekçilerinin insafına terk edemeyiz.

Biz Türkiye olarak iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yakışır şekilde üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Türk-Amerikan ilişkisini sabote etmek isteyenlerin oyununa gelmedik ancak ülkemizin güvenliği için hangi adımları atmamız gerekirse attık.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIM KARARI

ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı sözde Ermeni soykırım kararı bir utanç kaynağıdır

ABD'den beklentimiz terör örgütüne verdiği desteği bir an evvel sonlandırmasıdır.

Neymiş, Türkiye Kürtlere karşıymış. Bizim ülkemizde dünyada olmadığı kadar Kürt var. Benim partimde 50'den fazla Kürt milletvekili var.

Bizim ülkemizde 100 bin Ermeni yaşıyor. 60 bini vatandaşımız, 40 bini ise kaçak olarak yaşıyor. Biz bunları Ermenistan'a gönderebilirdik ama göndermedik. İşte bu, Türk milletinin insani özelliğini ortaya koymaktadır.

 Amerikan tarafı gerçekten adaletli davranmak istiyorsa, tarihçilerin karar vermesi gereken bir meselede siyasi tavır almaktan kaçınmalıdır. Temsilciler Meclisi'nin düştüğü hataya basiretli davranarak Senato'nun düşmeyeceğine inanıyorum.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!