Mardin ve Şanlıurfa'da 4 ilçe belediye başkanı gözaltına alındı

Mardin'in Savur, Derik ve Mazıdağı ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin HDP'li belediye başkanları, haklarındaki terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

GİRİŞ 15.11.2019 09:40 GÜNCELLEME 15.11.2019 13:34
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü ve Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın hakkında, terör soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine polis ekipleri, HDP'li 3 belediye başkanını evlerinde gözaltına aldı. Belediye başkanlarının emniyette işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

 

 

Mardin Mazıdağı Belediyesi

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

 

 

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü ve Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in de aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SURUÇ BELEDİYE BAŞKANI ÇEVİK'E GÖZALTI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Belediye Başkanı Hatice Çevik, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Çevik, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Suruç Belediyesi binası çevresinde önlem alan ve personeli binaya almayan polis ekipleri, içeride arama başlattı.

Çevik'in, hakkındaki terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Mardin Derik Belediyesi

GÖZALTINA ALINDILAR

Güvenlik güçlerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Özaydın, Öncü ve Esmez ile bazı belediye çalışanlarının da aralarında yer aldığı 10 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Yavuz BAYRAM 4 yıl önce Şikayet Et
    ne soruşturması arkadaş zaten bunlar terörün kendisi içeri atıp semirtmeyin asın gitsin bu alçakları
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar seçimden sonramı teröre bulaştılar. Ysk seçim öncesi ne halt ediyordu. Hasbel kader ben seçime girsem giydigim dona kadar araştırırlar. Ha olması gerekende bu ya yapılan kime neye hangi kanuna ve akla hizmet.
    Cevapla
  • Bingollu 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör suçu olan devlet memuru olamiyor. Memurluk başvurusunda atama belli olduktan sonra uzun bir güvenlik soruşturması başlatılıyor. Yani göreve başlaman daha maaş almadan bunlar araştırılıyor. Memur olana kadar zorlu bir süreçten geçiliyor.Ama ama şunu anlamıyorum bir türlü: Terör suçlusu Cumhurbaşkanı adayi, belediye başkanı adayı vs vs oluyor. Bunlara bulaşan ve suçu sabit olanlar hiçbir adaylık başvurusu yapamamali. Hatta belediyede çöp toplamaya bile görev verilmemeli
    Cevapla
  • Akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Süleyman soylu ve cumhurbaşkanımız dan razı olsun şu mübarek cuma gününün yüzü suyu hürmetine uzun ömürler versin inşallah. Kayyum atayın sonuna kadar yanınızdayız.
    Cevapla
  • kayum 4 yıl önce Şikayet Et
    Atıldıkçada oylarıda Artıyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayyumlarımız göreve geldiklerinde terör yandaşları elemanları azalıyor tükeniyor milletimiz rahat ve güven içinde oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?