Bakan Soylu: Az önce paketleyip ABD'ye yolladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan-Türkiye sınırı arasında kalan DEAŞ'lı teröristin uçağa bindirlip ABD'ye gönderildiğini duyurdu. Soylu, İstanbul'da ölü bulunan İngiliz ajanın soruşturmasına yönelik de çok önemli bilgiler aktardı.

GİRİŞ 15.11.2019 17:08 GÜNCELLEME 15.11.2019 17:13
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin sınır dışı ettiği, Yunanistan ve ve Türkiye sınırı arasında kalan terörist uçağa bindirilerek ABD'ye gönderildi. 

Süleyman Soylu'nun açıklamasından satır başları:

Yunanistan ve Türkiye sınırı arasında kalan DEAŞ'lı teröristi paketleyip ABD'ye gönderdik. 

 

 

DEAŞ'IN YAKALANAN ÖNEMLİ İSMİ

Son dakika açıklamasına göre; Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde 'DEAŞ'ın önemli bir ismini yakaladık' açıklamasının sorulması üzerine "Avrupa'da da Türkiye'de de önemli bombalamaları gerçekleştiren isimden bahsedebilirim. Sorgulama sürüyor." dedi

 

AK Parti'den çok sert açıklama: Ellerini yıkayıp kurtulamazlar

Son dakika haberi: Türkiye-Yunanistan arasındaki tampon bölgede kalan terörist ABD'ye gönderildi.

PAZARKULE'DEN SINIR DIŞI ETMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terörist unsurlara yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sırasında yakalanan DEAŞ'lı, tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden 11 Kasım günü sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi. 

Pazarkule'den Yunanistan'a sınır dışı edilen terörist, Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunanlı görevliler tarafından kabul edilmedi. 

DEAŞ'lı terörist akşam saatlerinde Yunanistan'a giriş yapmak için ikinci kez Kastanies Sınır Kapısı'na gitti. Yunanlı görevliler ise bu kez teröristin pasaportuna 'ülkeye giremez damgası' vurdu. Ardından da yeniden geri gönderdi.

Tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı, gece yarısı Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki görevliler tarafından alındı. Geceyi bir araçta geçirmesi sağlanan ve yiyecek ile içecek ihtiyacı karşılanan DEAŞ'lı, sabah saatlerinde tampon bölgeye konulmuştu.

SOYLU'DAN İNGİLİZ AJANLA İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

Süleyman Soylu son dakika yaptığı açıklamada,"İngiltere'ye sürekli bilgi aktarımında bulunduk, Soruşturma devam ediyor. Evin kapısının evin içinden kilitli olduğu bilgisine ulaştık. Yukarıdan aşağıya düşerken bilek kısımlarında kırılma tespit edildi." dedi.

'ELLERİNİ YIKAYIP KURTULAMAZLAR'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, DEAŞ'lı teröristlerin iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Bir kişiyi almadılar, sınırda beklettiler. Herkes vatandaşı olan DEAŞ'lıları almak zorundadır. DEAŞ'ı silahlandıranlar ellerini yıkayıp kurtulamazlar." dedi.

 

YORUMLAR 14
  • BOYABATLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Öldürün gitsin ülkeleri almıyorsa
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Geldiği yere gitmiş orada iyi bakarlar sonra yeni görevler verirler muhtemelen.
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Süleyman Soylunun simasında gittikçe daha cok belirginleşen "siyasetçiden devlet adamlığına geçiş" emareleri görünüyor.. Rabbim kalbini ruhunu ihlastan ayırmasın.
    Cevapla
  • Mucur lu 4 yıl önce Şikayet Et
    Soyun soylansin boyun boylansin.... Süleyman soylu adamsın adaaaaam
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ajan nasıl olurda İstanbul gibi bir şehirde yaşar?Evinde idlip ve bölgesi haritaları çıkar. Çok ilginç bir cinayet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'