Türkiye ilk kez paylaştı! Dev zirvede kritik hamle

Teröristbaşının iadesi için ABD’ye daha önce yedi dosya gönderen Türkiye, ilk defa örgütün yurt dışı yapılanmasıyla ilgili belgeler paylaştı.

Türkiye ilk kez paylaştı! Dev zirvede kritik hamle
Türkiye ilk kez paylaştı! Dev zirvede kritik hamle
GİRİŞ 16.11.2019 06:47 GÜNCELLEME 16.11.2019 06:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde Başkan Donald Trump’a FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade edilmesi için yeni belgeler verdi. Türkiye, FETÖ elebaşıyla ilgili ABD’ye daha önce yedi iade dosyası göndermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son ABD ziyaretinde Trump’a FETÖ elebaşının iadesine yönelik yeni belgeler paylaştı.

 

 

Edinilen bilgilere göre, ABD’ye FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çıkan mahkûmiyet kararları ile mahkemelerin gerekçeli kararları ve ankesör soruşturması başta olmak üzere, örgütün Avrupa ve diğer ülkelerdeki yapılanmasıyla ilgili yeni belgeler verildi. 

YURT DIŞI YAPILANMASI ANLATILDI

Türkiye, ABD’ye ilk defa FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasıyla ilgili belgeler sundu. Belgelerde FETÖ elebaşı Gülen’in yönetiminde örgütün yurt dışındaki lobisi anlatıldı. Şirket, okul ve dernek çatısı altında nasıl örgütsel faaliyetler yürütüldüğüne dair detayların yer aldığı belgelerde ayrıca, buralarda da devlet sızma girişimlerinde bulundukları belirtildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, örgütün ABD’deki yapılanmasına ilişkin detayların ayrıntılarıyla aktarıldığı bir kitap da verdi. Örgütün ABD için de bir tehdit oluşturduğu belirtilen kitapta, FETÖ’ye ait 200 okul bulunduğu ve bu okulların yasa dışı bir şekilde örgüte para aktarmak için kullanıldığı ifade edildi.

Kitapta isim isim örgütün ABD'deki faaliyetlerini yürüten örgüt mensuplarının deşifre edildiği öğrenildi. FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerinin anlatıldığı kitap senatörlerin bazılarına verilmişti. Söz konusu kitap önümüzdeki günlerde diğer senatörlere de gönderilecek. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • Volcano 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump bir yandan cumhurbaskanimizi ovuyor obur yandan diyeceksn mazlum kobani kurt savascilarmz iste cifte standart..
    Cevapla
  • Haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bilmiyorlar. Baba çocuğunu bakkala gönderdiğini bilmezmi. Sadece cebinde babanın verdiği para dışında parası varsa babadan habersiz birşey alır. Oda ne sigara dır nede alkol. Onları da baba derse çocuk bakkala söyler gene alır. Bundan babanın haberi vardır. Gizlice almaya kalkarsa baba onu cezalandırır. Tıpkı geçenlerde İstanbul da düşüp ölen İngiliz gibi.
    Cevapla
  • Galıp 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dunya capında örgütlenmeyı Derın Amerıka ve Cıa,pentagon yapıyor..Yapılanma aynı Masonk yapı gıbı..gızlı vede bıryerlere hızmet etmek ıcın kurulmus,somuru duzeni bır öegüt..Dogrudan Derın Amerikanın hızmetınde..aynı Deas,Ypg ve Pkk gıbı..hepsı Amerıkanın işleri..dunyada sömuru düzenı kurmak..kımi kime şikayet edıyoruz..Domuzun başı zaten Amerıka..içinden gülüyorlardır...Ama Turk mılletı ve devletı herseyı biliyor..
    Cevapla
  • haykiris 4 yıl önce Şikayet Et
    S 400,Turkiye icin olmazsa olmazi abd,leri f35,leri koz olarak kullanip Turkiyeyi yeni bir oyuna getirme cabasinda hicbir catisiz bir ev olurmu?su an s 400,ler TCD,inin catisi hava sahasi kontrol altinda olacagi bir silahi olsun isemediklerini biliyoruz .ne pahasina olursa olsun s 400,ler calisir durumda hazir olup Rusyayla su 35,lerin alma yolu secilmeli TCD,icin ne abd,leri ne nato nede avrupa olmamali bunlar yuzunden bir turlu guclu bir ulke olamiyoruz yuz yildir.eter demenin tam zamani.
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Paylaşınca ne olacak zaten Amerika'ya çalışan adamlarin ne yaptığını yapacağını onlar planlıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi