Urfalı Emine kuma olmayı reddetti ve inanılmazı başardı

Kocası kuma getirince boşanan ev hanımı Emine İşbilen, üzüntüden kansere yakalandı. Pes etmeyen kadın, hastalığını yendi, kızlarının velayetini geri aldı. Zorlu süreçte girdiği ilk sınavı da kazanarak mali müşavir oldu. Azmiyle yeniden hayata bağlanan İşbilen, başka kadınlara örnek olmak için "Küllerinden Doğuş" adlı bir kitap yazıp zorlukların üstesinden nasıl geldiğini anlattı.

GİRİŞ 17.11.2019 10:40 GÜNCELLEME 17.11.2019 11:16
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa’da 6 yıl önce 2 çocuk annesi ev hanımı Emine İşbilen, kocası üzerine kuma getirince boşanma kararı aldı. Baba evine dönen kadın önce kansere yakalandı, sonra kızlarının velayetini kaybetti. Aylarca odalara kapanan Şanlıurfalı Emine, çocukları için mücadele etmeye karar verdi. Kansere direnen Emine İşbilen, hastalığı yendi. Çocuklarının velayetini almayı başaran kadın, eski kocasının da mesleği olan mali müşavir olabilmek için gece gündüz ders çalıştı. Girdiği ilk meslek sınavını kazanan İşbilen, mali müşavir olarak hayalindeki mesleğe de kavuştu.

"DİBE VURDUM, AYAĞA KALKTIM"

Yeniden hayata bağlanan Emine İşbilen, örnek olmak için "Küllerinden Doğuş" adlı bir kitap yazıp zorlukların üstesinden nasıl geldiğini anlattı. Üzüntüden çok zayıfladığını ve anoreksiya sınırına geldiğini belirten İşbilen, "Ölüm ile burun buruna yaşadım. Aciz ve diplere vurmuş bir kadındım. Bir gün kendimle baş başa kalıp 'Hayır bu böyle gitmemeli, hayata dönmeliyim' dedim. Yavaş yavaş azimle ayağa kalktım" diye konuştu. 

AYNI DURUMDAKİ KADINLARA MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYOR

Hedefine ulaştığı vakit aynı durumundaki kadınlara ışık olacağına yemin ettiğini söyleyen İşbilen, "Türkiye'de uzanabildiğim bütün illerde başarı üzerine seminerler verip hem gençleri okumaya teşvik etmek, hem de diplere vurmuş kadınları ayağa kaldırmak için mücadele veriyorum" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 102
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse, hadisi şerifte buyrulduğu gibi "Yüzüne bakınca huzur duyulan" bir eşe sahipken kolay kolay ikinci bir eş aramaz. Gerçek bir mümin de ona hayırlı eş olmak ister.Ancak kadın kocasına evi dar ediyorsa, o çağırdığında gelmiyorsa, sürekli toplum içinde rezil ediyorsa... Böyle ahlaka sahip bir kadına katlanmak köleliktir, ahmaklıktır. İkinci alması ona helaldir hatta şarttır. Yoksa yoldan çıkacak.Ancak çoluk çocuğun hatırı için ve maddi imkansızlıklar yüzünden katlananlar müstesnadır. Bu insanlara Allah Eyüp (As) sabrı vermiştir. Bizim toplumumuzda böyle sabırlı insanlar çoktur. İmkanı olup, eşlerinin hakkını verene de helaldir, güzeldir. .
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    O da zina etmiş zaten emmi kuma getirmeden aldatmış çocuk yapmış üstelik herkes Müslüman şeyinize sahip çıkında karınızla mutlu olup yetinin Peygamberimizin evlilikler de ki maksadının ne olduğunu iyi araştırın çıkıpta burada millete İslamı öğretmeye kalkmayın dönün kendinizde ki sorunlara bakın
    Cevapla
  • ak osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    senaryo güzel ama biraz daha çalışılmalı... ben... ben... ben... bu acıları yaşayan müslüman bir insan bu kadar şükürsüz olabilir mi?????
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Erkeğin ikinci eşini alıp evlenmesi haram değildir. Allah'ın helal kıldığı birşeydir. Helali haram olarak dayatmak ise küfürdür. Bunu aldatma olarak kabul eden tek Müslüman ülke Türkiyedir. En yakınımızdaki Suriye, Irak, İran.. hiçbir ülkede kadınlar bunu aldatma kabul etmez. Aldatmak nikahsız ilişki demektir. Allah'ın dinini beğenmeyenler öyle şey mi olur kardeşim diyenler az değil tabiki ülkemizde. Mü'min olmakla müslüman olmanın farkı bu sanırım. Avrupada zina yasak değil diye bizde de serbest oldu. Bizi çok evlilikle eleştiren avrupalı bir çok erkek hayatı boyunca yüzlerce kez zinaya bulaşmıştır.
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz dini yanlış anlamışsınız dinde ikinci evlilik haram değil ama bu şekilde haram değil eşi vefat eder haram olmaz ve yahutta eşinin rızası olur oda haram olmaz söylesenize hangi kaudın kocasının ikinci evliliğine razı olur
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    !!! rumuzlu Kamil bey kardeşim hakikati söylemiş.niye işinemi gelmedi.femine damarlarınmı kabardı.işine gelmediği gibi yorum yapmayın demişşin.En sonundada hangi kafada olduğunu aslında derdinin İslam ile alakalı olmadığını ispatlaracasına dinden soğutuyorsun diyorsun.Din ile işinize göre alakanız var zaten.!!! rumuzlu ismini yazma cesareti bulamayan.
    Cevapla
  • !!! 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet, dinimizde helaldir ama bunun da şartları vardır ve en önemli maddi ve ilgi yönünden eşit davranma zorunluluğu vardır ki bu mümkün değildir. O yüzden dinimiz tek eşliliği tavsiye eder ve sonraki evliliği bazı şartlarla helal kılar. Herşeyi işinize geldiği gibi yorumlayıp ahkam kesmeyin. okuyun araştırın ve kendinize de kafanıza göre hak görmeyin böyle şeyleri. Siz ve türleriniz dinimizi bilmeyen ve dini bilgisi az insanları dinden soğutuyorsunuz. Önce bu cehaletinizden kurtulun
    Cevapla
  • Sevda 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakin bana bu kadina inandiginizi söylemeyim.sizleri bukadinin ailesiyle bulusturabilirim.kocasi üzerine kuma getirmisde.kanser olmusda..peki hanim efendi.evlendigin de okula nasil devam ettin.kanser oldugun halde..bikere bizim urfada evlendiginde okul hayatin bitiyor...sadece yalanla biryerlere gelmek isteyen birisin
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    kitap yazmışya kitap satacak kestirmeden zengin olacak reklama ihtiyacı var yalandolan işler diğerin de ifadesini alın juri karar verir
    Cevapla
  • cCcihaD 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçeği açıkla o zaman böyle deyip gitmekle olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...