MEB'den son dakika açıklaması: Okul müdürleri görevden uzaklaştırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü anma programındaki görüntüler nedeniyle okul müdürlerinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

GİRİŞ 18.11.2019 20:08 GÜNCELLEME 18.11.2019 21:16
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü, Gaziantep ve Bursa’daki bazı okullarda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları kapsamında Atatürk ilkelerinin yazılı olduğu bez şeritleri tutan öğrencilerin Atatürk fotoğrafı önünde eğilmeleri tepki uyandırmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, konu ile ilgili haberler üzerine soruşturma başlatmıştı.



MEB DUYURDU: OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

MEB'den yapılan açıklamada, ''10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir.Bakanlık Maarif Müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır.'' ifadeleri yer verildi.

 

 

YORUMLAR 134
  • memo-se 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kim bu işin içindeyse, Görevlerine son verilmelidir, Aslında bu bir sıkandaldır, Neresinden bakılırsa bakılsın utanç verici bir olaydır. Görevleriden uzaklaştırılmayacak, Öğretmenlikten men edilmeleri şarttır. Butip öğretmenlerin öğrenciye verebileceği bir şey olamaz.
    Cevapla
  • Kenanhan 4 yıl önce Şikayet Et
    O programı hazırlayan bütün öğretmenler de ihraç edilsin... Tekrar böyle şeyler yaşanmaması için yasal düzenlemeler yapılsın
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu körpe yavrularıAllah'tan gayrısına secde ettiren bu ucube kafalar derhal öğretmenlikten atılmalıdır.Atatürk bu milletin bir değeridir.Bu çakma Atatürkçü yobazlar milletin dini,milli bütün değerlerine Atatürkçülük adı altında saldırmaya devam ediyorlar! Çocuklarımızı zehirliyen bu kafalardan milli eğitim temizlenmelidir.
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu yasak heykel karşısında durmakta yasak olsun. İki olayında içeriği aynı. Ha secde ha heykele saygı duruşu ve selam. Dinen caiz olmayan ve şirk kokan bu olayları lütfen artık kaldırın.
    Cevapla
  • Eğitmen 4 yıl önce Şikayet Et
    İki önerim var: birincisi,din eğitimi tekrar gözden geçirilmeli. Din eğitimi anaokullarına da getirilmeli. Yoksa meydanı boş bulanlar o körpe dimağlara başka ilahlar yerleştiriyor. Ikincisi, her fakültede ingilizce ve inkılap tarihi dersleri gibi zorunlu din dersi verilmeli. Öğretmen gerekli dini eğitimi almalı ki öğretmenliğin yanında eğitmenlik te yapabilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi