İSPARK değnekçileri gözaltına alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK''a ait bazı otoparklarda, mesai saatleri dışında park eden sürücülerden yetkileri olmadığı halde para talep eden değnekçiler tekrar ortaya çıkmıştı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Tarlabaşı Bulvarı'nda gece saatlerinde araçları yönlendiren 2 değnekçiyi gözaltına aldı.

İSPARK değnekçileri gözaltına alındı
İSPARK değnekçileri gözaltına alındı
GİRİŞ 19.11.2019 15:28 GÜNCELLEME 19.11.2019 15:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Özellikle restoran, deniz kenarı ve eğlence mekanları gibi kalabalık yerlerin yakınındaki İSPARK otoparkları işgal eden değnekçiler sürücülerden para talep ediyordu. Hafta sonu çekilen görüntülerde Taksim Tarlabaşı Bulvarı'ndaki değnekçi  'Fiş kesiyor musun?' sorusu üzerine, “Fiş yok. Biz de burada çorbadayız, ekmekteyiz. 10 lira ver yeter" şeklinde cevap vermişti. Kimi değnekçiler ise görüntülendiğini anladığı sırada kaçmaya başlamıştı. Değnekçilerin görüntülerde sürücülere, “Kafana göre ne versen yeter, gündüz İSPARK bakıyor akşam biz bakıyoruz, aracınız burada güvende, çizilmez" gibi ifadeler kullanmıştı. Bağdat Caddesi, Bakırköy ve Karaköy'deki otoparkların da değnekçiler tarafından işgal edildiği görülmüştü.

2 DEĞNEKÇİ GECE SAATLERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberinden sonra harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Haber görüntülerini  inceleyen ekipler değnekçileri tespit etti. Tespit edilen Kazım A.(53) ve Süleyman T.(53)  saat 00.15'te  Tarlabaşı Bulvarı üzerinde araçları yönlendirirken  gözaltına alındı. Kazım A.'nın 5 trafik kanununa muhalefet, dolandırıcılık ve 2 kasten yaralama olmak üzere toplam 8 suç kaydı olduğu tespit edilirken, Süleyman T.'nin de trafik kanuna muhalefetten kaydı olduğu ortaya çıktı.  Kabahatler Kanunu'na göre 108'er lira ceza kesilen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR 11
  • vay vay 4 yıl önce Şikayet Et
    çokkk ceza kesip salmışlar.helal olsun.kanuna bak müthiş. tutuklamaya değmiş.bir daha yapmazlar
    Cevapla
  • 108 tl 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam günde binlerce lira kazanıyor bu sözde milletin vekilleri ise ödül gibi ceza kanunu hazırlıyor mecliste. Yasak işten kazanılan her kuruşa eve arabaya varana dek el koyuyor amerika bizde ise utanmasak ödül vereceğiz haramilere.
    Cevapla
  • Envers 4 yıl önce Şikayet Et
    İyiki polisler tutuklanmamış bırakın adam lar kendine ne güzel vatandaşı rahatsız edip suç işliyor ne istiyorsunuz onlardan.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    ya 10 tane arabadan çıkartıyor zaten 108 lirayı . kesin 5 bin lira aklı başına gelsin ya biraz caydırıcı olmalı
    Cevapla
  • Atmaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çakalları öyle kabahatlar kanununa göre değil gasptan ceza verilmesi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak