Erbaş: Korkunç bir düşman! Tedbir almalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'de bu yıl depremden kimsenin ölmediğini belirterek, "Ancak sigaradan dolayı 100 bin kişi öldü. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz." dedi.

Erbaş: Korkunç bir düşman! Tedbir almalıyız
Erbaş: Korkunç bir düşman! Tedbir almalıyız
GİRİŞ 19.11.2019 16:04 GÜNCELLEME 19.11.2019 16:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında yapılan protokol kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde 4-6 Yaş Grubu Kur'an kursu öğreticilerine yönelik, "Temel Afet Bilinci" konulu seminere katıldı.

Erbaş, İslam inancına göre, kişilerin ve kurumların görev ve sorumlulukları kapsamında insanların din, can, akıl, nesil ve malının korunması için çalışması gerektiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşların din eğitimi alabilmesi için çeşitli faaliyetler yaptığını kaydeden Erbaş, AFAD'ın da canın korunması, afet ve acil durumlara yönelik çalışmalar yapan kurumlardan biri olduğunu hatırlattı.

'NESLİMİZİ BU ÇİZGİDE YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR'

Erbaş, canın ve malın korunması için önemli tedbirlerin alınması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"İşte AFAD'ın amacı bu. Biz de ona destek oluyoruz. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun Fetvalar kitabında yer alan bilgiye göre, din, can, akıl, nesil ve malı korumanın farz, zarar verilmesinin ise haram olduğu belirtiliyor. Neslimizi de bu çizgide yetiştirmemiz gerekiyor. O zaman bu 5 şeye zarar veren her şeyle bizim mücadele etmemiz lazım, etmeye çalışıyoruz."


'TEDBİR ALMAK BİZİM VAZİFEMİZ'

İnsan hayatına sadece deprem, yangın ve sel gibi olayların zarar vermediğine dikkati çeken Erbaş, şöyle devam etti:

"AFAD Başkanımızda rakamlar vardır. Türkiye'de 2019'da depremden kimse ölmedi ama sigaradan bir yılda 100 bin kişi öldü. Küsuratı da var, ben 100 bin diyorum. Bir yılda sigaradan ölenlerin sayısı belki de bir asırda depremden ölenlerin sayısına bedel. Bu ne korkunç bir düşmandır, felakettir. Afet bizim elimizde olmayan deprem, sel ve yangın gibi şeyler ama günde 300 kişi sigaradan ölüyor. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz."

Erbaş, afet ve acil durumlarla ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, "Kur'an kursu öğreticileri 4-6 yaş grubundaki çocuklara din eğitimi verirken, davranış ve değerler eğitimi de veriyor. Bu değerler öğretilirken afet ve acil durum tedbirlerini öğretmeniz de kolay olur. Çocuklar yetişirken onların karakterlerinin oluşumunda bizim rolümüz olsun." ifadelerini kullandı.

'HER BİREYİN VE KURUMUN HAZIRLIK YAPMASI GEREKİYOR'

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile AFAD arasında kısa süre önce yapılan afet ve acil durum faaliyet bilincinin artırılmasına yönelik iş birliğinin güzel sonuçlar verdiğini söyledi.

Afet ve acil durumlara hazırlığın sadece bir kurumun görevi olmadığını vurgulayan Güllüoğlu, Temel Afet Bilinci seminerinde "Tehlike nedir?", "Risk nedir?", "Eşyalarımızı neden sabitlemeliyiz?" gibi konuların ele alınacağını bildirdi.

YORUMLAR 9
  • mehmet53 4 yıl önce Şikayet Et
    Tvlerde dizilerde açıklık zina dost tutma almış başını gidiyor. sigarayla mücadeleyi tüm kurumlar zaten yapıyor. Devletin değil halkın din işlerine bakın artık!
    Cevapla
  • Sez 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı insan medeniyetiydi insan-ı kamil yetiştiriyordu sadece insana yardım etmek insan merkezli bir bakış olarak yetersiz kalıyor güzel ahlak sahibi bir çocuk ve gençler yetiştirirsek o zaman gerçek huzurlu güçlü geleceğe ümitle bakarız.
    Cevapla
  • karapınar 4 yıl önce Şikayet Et
    sigaradan daha tehlikeli bir durum var dinsizlik diyanet buna çare arasa daha faydalı olur kanaatindeyim
    Cevapla
  • Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Temiz bir nesil istiyorum ! Vizyonu hedefi olan gençlik yetistirmek adına sigara, içki ve uyusturucuya yanaşmayan, Rasülüllah ahlakına bezenmiş bir nesil yetiştirmek ümidi dua ve niyazlarımla
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum .çok doğru
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam ; Dine fitne sokmak için vakıf dernek cemaat tarikat kuruyor. Kimileri okadar bariz dine yalan fitne sokuyor taraftarlarıda anında yüzbinleri buluyor. Başta ücretsiz kuran dağıtıp halkı güya mehdiye tabi ediyorlar.. bunları engelleyip dinin kesin kayıtlarını acıklayın toplumu bilinçlendirin. Toplu namaz işyerlerine toplu namaza teşvik kolaylığı , halkı ümmmet birliğine , iyiliğe toplayın. sigarayı bırakta sağlık kurumu baksın ALLAH AŞKINA namaz kılanlar azalıyor. cemaatler bitarafa cekiyor obürü diğer tarafa .ÜMMET BİRLİĞE HAYIR DİYEN CEMAAT VE TARİKATLARI SU ÜSTÜNE ÇIKARIN..
    Cevapla
  • Sigaraya HAYIR 4 yıl önce Şikayet Et
    Hutbede Vaazlarda SİGARA HARAMDIR diyen hocalarımızı duyamıyoruz ama. Hem çoğu hocada içiyor hangi yüzle desin? Millet hala mekruh deyip kendini avutup içiyor maalesef! İçindeki psikolojik olarak kendini ikna edememene neden olan bir madde var ona çare bulunmalı. Doktor kanser olmuşsun dediği vakit o maddenin tesiri bitiyor ve kişi sigara içtiği yıllara birden pişmanlık duyuyor! Gerçekten büyük düşman sigara!!! üretenlerin Allah belalarını versin, cehennemde azaplar çektirsin inş.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor