Son Dakika: Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Satışına yasak geliyor

Gelen son dakika haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birçok ailenin ölümüne neden olan ve gündemde yer alan Siyanür'le ilgili açıklama yaptı. Kurum, Siyanür'ün satışının yasaklanmasıyla ilgili çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Son Dakika: Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Satışına yasak geliyor
Son Dakika: Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Satışına yasak geliyor
GİRİŞ 20.11.2019 20:30 GÜNCELLEME 20.11.2019 20:30
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bakan Kurum, Siyanür'ün satışına yasak getirileceğini resmen duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen acı haberler sonrasında ardı ardına yetkili isimlerden açıklama yapıldı. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, siyanür maddesinin yasaklanması ile ilgili çok önemli bir açıklamada bulundu.

 

Son dakika haberine göre; Bakan Kurum, "Mevzuat değişikliğiyle piyasa ve internetten siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Antalya'da dört kişilik aile evde ölü bulundu

ONAYA SUNULDU

Bu sebeple 30105 sayılı Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmeliği kapsamında mevzuat değişikliğine gidiyoruz. Yeni mevzuat değişikliğiyle, halkımıza piyasa ve internet ortamından siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz. Söz konusu yönetmelikte siyanürlü bileşiklerin risklerinin kontrol altına alınması, ülkemizde kontrolsüz kullanımının engellenmesi, bu bileşiklere halkın erişiminin yasaklanması amacıyla Siyanürlü Bileşikler 'Belirli Zararlı Maddelerin, Karışımların ve Eşyaların İmalatı, Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Kısıtlamalar Listesi'ne ilave edildi. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığının onayına sunuldu.

FİRMALARA "SON KULLANICI BEYANNAMESİ" ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Bakan Kurum, siyanürlü bileşiklerin yurt içi satışlarının izlenebilmesi için firmalara, "Son Kullanıcı Beyannamesi" bildirme zorunluluğu da getirildiğine dikkati çekerek, "Son Kullanıcı Beyannamesi ile imalatçılardan ithalatçılara, dağıtıcılardan kullanıcılara kadar siyanürlü bileşiklerin satışı ve takibi kontrol altına alınacak." ifadesini kullandı.

İBRAHİM KALIN SİNYALİ DÜN VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, "Siyanür kullanılarak meydana gelen ölüm hadiseleriyle ilgili olarak bu bir toplu intihar değil cinayettir. Öldürme ve öldürülme şekli ne olursa olsun. Bunu yapan kişi son tahlilde bir cinayet işlemiştir.  Bu tür hadiselerin yaşanmaması için de Aile Bakanlığımızdan İçişleri Bakanlığına kadar bütün birimlerimizi harekete geçirmiş durumdayız. Siyanür iyi amaçlarla da kullanılabilen bir kimyasal. Bir düzenleme yapılacak bununla ilgili. Erişimin, satışın kontrol altına alınması ve ayrıca bir takip sisteminin kurulmasına dönük çalışma yapılacak." dedi.

İLK OLARAK ANTALYA'DA 4 KİŞİLİK AİLE HAYATA VEDA ETTİ

Antalya'da bir apartmanın 8. katında yaşayan dört kişi ölü olarak bulundu.Evdeki cesetlerin Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek'e (38) ile çocukları Ceren Şimşek (9) ve Ali Çınar Şimşek'e (5) ait olduğu tespit edildi. Şimşek ailesinin bir kimyasal madde nedeniyle öldükleri tespit edildi.

Aynı aileden 4 kişinin tabutları evden böyle çıkarılmıştı.

FATİH'DE 4 KARDEŞ

Fatih'te apartmanın birinci katında oturan Cüneyt (48), Oya (54), Yaşar (56) ve Kamuran Yetişkin (60) kardeşlerin evinin kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı notu gören komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kilitli olan kapı çilingir yardımıyla açıldığında 4 kardeş de ölü bulundu.

İstanbul'un Fatih ilçesinde, 4 kardeşin siyanürle ölümü Türkiye'yi yasa boğmuştu. İstanbul Valiliği'den yapılan açıklamada, "Tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir." denildi.

Fatih'te ölen kardeşlerden 2'si

DENİZLİ'DE AYNI VAKA

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Eren Can A.'dan haber alamayan arkadaşları saat 03.00 sıralarında, gencin yaşadığı Yunus Emre Caddesi'ndeki apartmanın 3'üncü katındaki daireye gitti. Daireden kötü kokular yayıldığını fark eden gencin arkadaşları, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Eren Can A.'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. AFAD ekiplerinin evde yaptığı incelemede, bir miktar siyanür bulduğu öğrenildi.

 

 

 

YORUMLAR 23
  • kayserili esnaf 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece siyanür yetmez asitler kezzaplar göz taşı gibi maddeler aktarlar da önüne gelene satılıyor kim istiyor ne için istiyor araştırma izin olmadan çocuğu yolla kezzap aldır bu kadar olmamali
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya altın çıkarmak için siyanür kullanımı ne olacak. Onada yasak getirilmeli. Altın için dogal su kaynakları yaban hayatı ve dolayısıyla insan hayatı tehlikeye atmaya degermi.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    ben siyanürün satışının yasak olduğunu ve yasak olması gerektiğini düşünüyor ve gönderdiğim gönderileri çok sıkı kontrol eden kargo şirketleri bunları nasıl kabul eder diye onları şuçluyordum. demek adamlar şuçsuzmuş esas suçlu ……………….
    Cevapla
  • musti 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyanürle altın arayacaklara da yasak mı, Bu kadar zehirli bir madde ölenlere koruyucu kiyafetle anca yaklaşıyorlar. Bu maddeyle altın aramakta yasaklanmalı
    Cevapla
  • Baran 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet sorun siyanür insanlar siyanür yüzünden intihar etti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!