Kudüs şairi Nuri Pakdil anıldı

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Kudüs Şairi Nuri Pakdil, İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi tarafından düzenlenen bir program ile anıldı.

Kudüs şairi Nuri Pakdil anıldı
Kudüs şairi Nuri Pakdil anıldı
GİRİŞ 21.11.2019 20:33 GÜNCELLEME 21.11.2019 20:33

Programın açış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Kerem Akpınar “İlim Yayma Cemiyeti kültür programları çerçevesinde bu ay 9. Gaziosmanpaşa Belediyesi ile düzenlediğimiz şairleri anma programına geçen ay vefat eden Kudüs Şairi Nuri Pakdil’e ayırdık. İlçemize kültürel açıdan değer katmak, halkımızı şiire edebiyata yönlendirmek adına başladığımız programlar halkımızın katılımları ile devam ediyor. Burada amacımız insanları kısa bir süre de olsa insanları manevi bir hava vermek, ilçemizin adının kültürel programlarla duyulmasına katkı sağlamaktır. Katılımcılar ay içerisinde yâd ettiğimiz şairin şiirlerini okuyabilecekleri gibi kendi şiirlerini veya başkasına ait şiirleri de okuyabilirler. Bu programlara tüm halkımız katılabilir. Katılmayanlar programı şubemizin sosyal medya hesaplarından takip edebilirler. Katılım sağlayan şiir dostlarının hepsine gönülden teşekkür ederim” dedi. 

Birçok şiirin okunduğu programın konuşmacısı Şair ve Yazar Recep Garip, “Nuri Pakdil’i anlatmak için Necip Fazıl’ı, Sezai Karakoç’u ve Yedi Güzel Adamı da anlatmak gerekir. Bu isimler bizim kültür dünyamızın yıldızlarıdır. Büyük Doğu, Diriliş ve Edebiyat Dergisi bu isimlere ve onun yanındaki diğer isimlere ev sahipliği ve okul vazifesi yapmışlardır. Biz bu üç isme ve onların yanındakilere ulaştığımız için şanslı bir nesiliz. Onların dizinin dibine oturarak onların rahle-i tedrisinden geçtik. Toplumların iniş ve çıkış dönemlerinde yaşanan olayları ancak edebi eserlerle anlayabiliriz. Bunu yazanlardan biri de yakın tarihte Rabbine kavuşan Nuri Pakdil’dir, ondan öğreneceğimiz çok şey vardır” dedi. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezinde Düzenlenen programa davetliler ve öğrencilerden oluşan mütevazi bir topluluk katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır