Bakan Soylu tek tek açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayarak kadınlara destek verdi. Bakan Soylu kadına şiddete karşı yapılan uygulamaları tek tek açıkladı.

Bakan Soylu tek tek açıkladı
Bakan Soylu tek tek açıkladı
GİRİŞ 25.11.2019 12:11 GÜNCELLEME 25.11.2019 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu'nun mesajı şöyle;

21. yüzyılın hayal kırıklıklarından belki de en dramatiklerinden birisi, neredeyse her dinde ve kültürde korunması istenen, hatta anne olarak kutsal sayılan kadının, dünyanın yine neredeyse her köşesinde şiddet mağduru olmaktan kurtulamayışıdır.
 
Yapılan belki on binlerce araştırma, akademik çalışma, eğitimler, kanunlar, farkındalık çalışmaları neticesinde dünyanın farklı medeniyetlerinde, farklı motivasyonlarla dahi olsa bu olgunun hala varlığını sürdürebilmesi, insanlığın bu meseleye belki de yeni bir bakış getirmesi gerektiğine işarettir.

BAKANLIKTAN ÖNLEYİCİ TEDBİRLER 

Konunun kolluk kısmında, İçişleri Bakanlığı olarak hem önleyici tedbirleri arttırıyoruz, hem de saha tecrübemiz üzerinde gerçekleştirdiğimiz bilimsel araştırmalarla, kadına yönelik şiddeti önlemeye dönük tüm çalışmalara bir veri sunmaya, yol göstermeye gayret ediyoruz.
 
2019 yılı ilk 10 ay verilerine göre 124 bin 521 adet aile içi ve kadına karşı şiddet olayı meydana gelmiş, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19.1 azalış gerçekleşmiştir.
 
Yine bu yıl ilk on aylık verilere göre 70 bin 897 kişi hakkında koruyucu tedbir kararı verilmiş, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artış kaydedilmiştir.

Emniyet Genel Müdürülüğü tarafından yapılan 'KADES' açıklaması
 
Kadına şiddet olaylarında ani müdahaleye imkân veren KADES uygulamamız halen 353 bin 334 kişi tarafından indirilmiş, yaklaşık yarısı gerçek ve ciddi olaylar olmak üzere 16 bin 442 ihbar alınmış ve ekip sevkedilmiştir.
 
8 ilimizde pilot olarak sürdürülen Elektronik Kelepçe uygulaması da olumlu sonuçlar vermekte, uygulamanın yaygınlaştırılmasına çalışılmaktadır.
 
Bu yıl 81 ilde "çocuk ve aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele birimlerinde" görevli 481 personele yönelik Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda eğitim semineri düzenlenmiş; 2014 yılından bugüne kadar bu alanda çalışan, başta polis merkezlerinde çalışan personelimiz olmak üzere 75 bin 801 personele eğitim verilmiştir.  2019 Yılında eğitim verdiğimiz personel sayımız ise 9.864’tür. Ayrıca önümüzdeki yılda da kolluk birimlerimizde 250 bin personelimize, bunun yanısıra Vali ve Kaymakamlarımıza da Aile içi Şiddete yönelik olarak Önleme Eğitimi verilecektir.
 
Ciddi ve samimi bir gayret içindeyiz. Toplumun tüm kesimleri ile istişare halinde, bu sorunu çözmek için çalışıyoruz. Zaman zaman moralimizi bozan, vicdanlarımızı yaralayan  kadına dönük şiddet ve cinayet hadiseleriyle karşılaşsak dahi, ortaya koyduğumuz bu gayret ve oluşan toplumsal hassasiyet umut vericidir. Bu meselede duyarlılık, özellikle emniyet birimleriyle irtibat kurmak, şikayet  ve takip mekanizmalarını işletmek, çok olumlu sonuçlar vermektedir. Bu itibarla şiddet görme tehdidi altındaki kadınlarımızı, bu mekanizmaları işletme noktasında daha duyarlı olmaya; konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarımızı da meselenin bu yönüne daha çok vurgu yapmaya davet ediyoruz.
 
Bu vesileyle Dünya Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü’nün, amaçları doğrultusunda hayırlı sonuçlar üretmesini diliyor, şiddet mağduru olarak hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.
 

 

 

YORUMLAR 1
  • mardinli ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi