S-400'ler harekete geçti, ABD'de panik başladı! Skandal sözlere yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD tarafından yükselen Türkiye'nin S-400'leri kullanmaması gerektiği yönündeki açıklamalara, "S-400'leri kurmayacağımız ya da kullanmayacağımız konusunda hiç kimseye bir taahhütümüz yok. Hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğu için aldık" açıklamasıyla karşılık verdi.

GİRİŞ 26.11.2019 13:09 GÜNCELLEME 26.11.2019 14:11
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD tarafından sıklıkla dile getirilen Türkiye'nin S-400'leri kullanmaması ya da geri iade etmesi yönündeki açıklamalara Türkiye, dün Ankara'da gerçekleştirel S-400 denemesi ile cevap verirken, ABD'den sesler daha çok yükselmeye başladı.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da S-400'lerin kullanılması ile ilgili bir açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "S-400'leri kurmayacağımız ya da kullanmayacağımız konusunda hiç kimseye bir taahhütümüz yok. Hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğu için aldık" dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, İtalyanların, SAMP-T sistemini geri çekmeye başladığını hatırlatıp, "2013'te Amerikalılar, Hollandalılar ve Almanlar, sınırımızdaki Patriot bataryalarını çekmişti. İspanyollar uzattılar. Hava savunma sistemi olarak şu anda tek bir batarya var. Biz ihtiyacımız olduğu için aldık bunu. Kutuda tutmak için hava savunma sistemi mi alınır? Sayın Cumhurbaşkanımız, böyle bir taahhütte bulunmadığımızı açık ve net biçimde ABD'de de söyledi, daha sonra da söyledi. Böyle bir taahhütte de bulunmamız söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ABD tarafının S-400 konusundaki teknik endişesinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını teklif ettiklerini anımsatan Çavuşoğlu, bu teklifin geçerli olduğunu başından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediğini anımsattı.

NATO uzmanlarının da bu araştırmanın içinde olmasını istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Amerika iddialarında ciddiyse, konuya da bu şekilde yaklaşmak istiyorsa, bu uzmanlardan oluşan çalışma grubuna 'evet' demesi lazım ve bunları değerlendirmesi lazım. NATO sistemlerine zarar verir mi, vermez mi? Ancak böyle olur yoksa bir ülke böyle istedi diye karar değiştirecek ya da karar alacak bir ülke değiliz. Bunu kendilerine de net şekilde söyledi. Hatta senatörlerle toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız net bir şey söyledi, 'Ülkemin egemenlik sınırlarına girmenize müsaade etmem.' dedi."

BRETT MCGURK'TEN SKANDAL AÇIKLAMA

Türkiye'nin dün test etmeye başladığı S-400 hava savunma sistemi ABD'nin eski DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'u rahatsız etti. Terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekle tanınan McGurk, sosyal medya hesabı Twitter'dan S-400'lerin test edildiğini belirten bir haber linki paylaşarak şu yorumu yaptı: "Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Trump'ı ziyaret etmesinden tam 10 gün sonra Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçaklarını uçurdu. Utanç verici."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • feyz_747 4 yıl önce Şikayet Et
    HA şimdi anladınız mı olayı amerika bizim bataryalarımız olmadığını biliyor gözetleme yapamayız; fetöde yok bilgi alamıyor ; rusya ile arası kötü olduğunda nato üyelerini yığıyor suriyeye , rusyaya ve suriyeye göz dağı petrol çalarken ne hikmetse almanı italyası ve dahası çekiyor gözetleme sistemlerini sonrada bizi korumuş oluyor petrol çalabilme yüzünden istemiyor S-400 leri KÖFTELER BÜYÜK
    Cevapla
  • antiabd 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki sizin paranizla aldik size ne laa bebek katili abd s 400 lerden
    Cevapla
  • korktun mu? :) 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle ağla coni. Daha bunlar başlangıç.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    adam adam adam!
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlardaki küstahlığa bak ben satmayacağım ama baş yerden de almayacaksın. Sana dostunu, düşmanını ben söyleyeceğim. Ben sana saldırmak istersem sen karşılık vermeyeceksin veya verebilecek silahlar almayacaksın. Peki siz kimsiniz kendinizi ne zannediyorsunuz. elinizdeki nükleer silahlara güvenip de pervasızlaşmayın. Günü geldiğinde onlarda sizi kurtarmayabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
ESK'dan et fiyatlarını düşüren hamle