Bakanlık düğmeye bastı! Dikkat çeken define detayı...

12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define arayanlar gölü kuruttu ve florasını bozdu. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı define aramalarına ilişkin olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti.

Bakanlık düğmeye bastı! Dikkat çeken define detayı...
Bakanlık düğmeye bastı! Dikkat çeken define detayı...
GİRİŞ 28.11.2019 08:33 GÜNCELLEME 28.11.2019 08:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümüşhane’de bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl’de define aramak istenirken gölün kuruması ve görüntünün kirlenmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.

 

 

Bakanlık bugün Resmi Gazete’de Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’ne ekleme yaptı.

RESMİ GAZETEDE DEFİNE DETAYI

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nde, seçme-eleme kriterleri uygulanacak projeler listesine “Define arama projeleri” eklendi.

 

 

Böylece define aramak istendiğinde Bakanlık üzerinden onay alınıp, definenin aranacağı yere ilişkin ÇED uygunluğu şartı gelecek.

DİPSİZ GÖL ESKİ HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Define aramak istenirken tahrip edilen ve kuruyan Dipsiz Göl’e su pompalanmaya başladı. Bununla birlikte göl çevresinin flora ve endemik türlerinin korunmasına yönelik de çalışma başlatıldı.

YORUMLAR 1
  • Tantana bizimkisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar define ararken göl kurutmuşlar. Ne büyük zarar. Kimse sanayi tesislerinin kimyasallar kirlettiği dereleri, gölleri görmez. Birini gömerken asıl tehlike gözden kaçıyor kanımca.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı