Devreye RTÜK girdi! Yüksek reklam sesine ayar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bütün yayıncı kuruluşları, gelen şikayetler üzerine, reklam ses seviyelerinin yükseltilmemesi konusunda uyardı.

Devreye RTÜK girdi! Yüksek reklam sesine ayar
Devreye RTÜK girdi! Yüksek reklam sesine ayar
GİRİŞ 29.11.2019 13:13 GÜNCELLEME 02.12.2019 09:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, RTÜK, gelen şikayetler üzerine, radyo ve televizyon yayınlarında programlar arasında yer verilen reklamların ses seviyelerini kontrol etti. Üst Kurulun yayınları kaydettiği Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemi (SKAAS) incelendiğinde, bazı medya hizmet sağlayıcıların ticari iletişim yayınlarının ses seviyesinin, diğer yayın bölümleri ile aynı seviyede olmadığı tespit edildi.

 

RTÜK, bütün yayıncı kuruluşlara reklam ses seviyelerine azami dikkat göstermeleri ve ses seviyelerinin yükseltilmemesi uyarısında bulundu. Üst Kurul, uyarısında, ticari iletişim yayınlarının ve program tanıtımlarının ses seviyesinin diğer yayın bölümleri ile aynı seviyede olma zorunluluğunu aktararak ses seviyelerinin yükseltilerek veya alçaltılarak izleyici veya dinleyicinin rahatsız edilmemesi ve yönergede belirlenen teknik değerlere uygun olması gerektiğini vurguladı.

Uyarıda, medya hizmet sağlayıcılarının ticari iletişim yayınları ve program tanıtımları dışındaki iç yapım ve dış yapım dahil tüm programlarının da belirlenen ses seviyesi teknik değerlerine uygun olması gerektiği belirtildi.

 

RTÜK, ilgili kanun ve mevzuatta yer alan hususlara aykırı yayın yapmakta ısrar eden medya hizmet sağlayıcıları hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını da duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle doğru karar teşekkürler RTÜK
    Cevapla
  • engin türkmen 4 yıl önce Şikayet Et
    reklamların ses düzeyleri yerine belden aşağı reklamların önünü kesin bir zahmet. çoluk çocuğun evde olduğu, ailece yemekte olduğu bir ortamda aniden film kesilip erotik görüntüler eşliğinde son ses belden aşağı reklamlar yayınlanıyor.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    günaydın sayın rtük
    Cevapla
  • şüpheci 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllar önce rtük e bilgi edinme kapsamında bu konu adına şikayetimi ve önerimi yazdım. verilen yanıtta imkansız gibi bir şeyler saçmaladılar. her yayın kuruluşunun reklam ve diğer ürünlerin yayına verilirken mikserden geçirme ve ayarlama yapılabilir. belli desibel çıkışları bir standarta bağlanabilir.
    Cevapla
  • ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    başta tgrt olmak üzere ses seviyesini yükselten yayıncılar sesi düşürmek üzere ele alınan kumanda ile kanal değiştirildiğini bilselerdi böyle bir halt etmezlerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü