AB heyetine rest! Toplantıda yüzüne karşı söyledi

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Lagodinsky ile görüştü. Özkan, "Türkiye'yi suçlayacaksın, Türkiye aleyhtarı propaganda yapacaksın, sonra da 'müzakere yapalım' diyeceksin; bunun olamayacağını söyledik. Suriyeli sığınmacılar konusunda duyarsız kalındığını da dile getirdik." dedi.

AB heyetine rest! Toplantıda yüzüne karşı söyledi
AB heyetine rest! Toplantıda yüzüne karşı söyledi
GİRİŞ 30.11.2019 01:07 GÜNCELLEME 30.11.2019 01:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Özkan, Meclis'te, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky ile bir araya geldi.

 

 

Cahit Özkan, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Lagodinsky'e, Avrupa Birliği'nin tüm kurucu değerlerinin Anadolu'da olduğunu anlattıklarını aktaran Özkan, "Tarih boyunca tüm medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu medeniyetinin, bugün Avrupa medeniyetiyle beraber tüm insanlığa barış, adalet, huzur getireceğini ifade ettik." diye konuştu. 

 

 

'TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYACAKSIN, PROPAGANDA YAPACAKSIN SONRA DA 'MÜZAKERE YAPALIM' DİYECEKSİN'

Ancak Türkiye karşıtı tavır içerisinde olan, Türkiye karşıtlığını bir siyasi gıdaya dönüştüren kişilerle bu işin olamayacağını anlattıklarını kaydeden Özkan, şunları söyledi:

"Türkiye'yi suçlayacaksın, Türkiye aleyhtarı propaganda yapacaksın, sonra da 'müzakere yapalım' diyeceksin; bunun olamayacağını söyledik. Suriyeli sığınmacılar konusunda duyarsız kalındığını da dile getirdik.

Önyargı ile Türkiye'ye bakılması doğru değil. 'Sorun çözücünün tavrı peşinen belli ise oradan sonuç çıkmaz' ifadelerini kullandık.

Avrupa Parlamentosunda Türkiye'ye düşmanca tavır içerisinde olan, AB içindeki terör yanlısı yapıdan Lagodinsky de rahatsız."

Cahit Özkan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye olan ihtiyacı ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacının ortada olduğunu anlattı.

"Kazan kazan" anlayışının burada geçerli olduğunun altını çizen Özkan, "Avrupa Birliği, Avrupa coğrafyasında bölgesel ve küresel barışı hayata geçirmek, ekonomik istikrarı, siyasi istikrarı, hukuk istikrarını sağlamak istiyorsa Türkiye tam da anahtar ülkedir. Bu değerler ışığında Türkiye çok kritik bir öneme sahiptir." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 8
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyi Müzakere edeceğini Söylemediniz Ama Türkiye Hükümeti ve TBMM Artık bu Avrupa VİZE Serbesti için ( 5-6 kriter ) Yasal düzenleme yapılması Şart ... Yıllardır Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyor ve Rica ediyoruz ...
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık popüler bir şekilde AB de seçim stratejisi olarak kullanılır hale geldi. Bizim üzerimizden negatif yalancı çoban çığırtkanlığı yapan AB ,sen BİTTİN.
    Cevapla
  • şefik şefik 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahına kurban
    Cevapla
  • erkan68 4 yıl önce Şikayet Et
    heyt be kim tutar artik bizi ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak