Lisede sınıfta kalma geri geliyor! Yönetmelik değişecek

Hürriyet'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, lisede ders geçme yönetmeliği ile ilgili yeni çalışmalar yapıyor. Mevcut sistemde tüm derslerin ortalamasının 50 olması ile geçen öğrenci, yeni yönetmeliğe göre her dersten ayrı ayrı 50 not ortalamasını tutturması gerekecek.

Lisede sınıfta kalma geri geliyor! Yönetmelik değişecek
Lisede sınıfta kalma geri geliyor! Yönetmelik değişecek
GİRİŞ 01.12.2019 12:31 GÜNCELLEME 01.12.2019 18:07
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Hürriyet'in yaptığı habere göre Milli Eğitim Bakanlığı ders geçme yönetmeliğini değiştirecek.

 

 

Mevcut sistemde ders geçme şartı olarak tüm derslerin ortalamasının 50 olması gerekiyordu. Böylelikle öğrenci, zayıf derslerine rağmen bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanıyordu. Sistemde sınıf tekrarını azaltan bu faktör, artık değişiyor.

Edinilen bilgilere göre, yeni sistemde bir öğrencinin her dersten ayrı ayrı 50 puan alması gerekiyor. Öğrenci, 3 dersten zayıf alarak üst sınıfa geçebilecek ancak o dersleri verme zorunluğu olacak. Bu sebeple lisedeki öğrencilerin de yaz okuluna kalmalarının önü açıldı. Yeni sistemin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı ile uygulamaya geçileceği düşünülüyor.

 

 

Değişikliği en önemli sebeplerinden biri ise ders ayrımını ortadan kaldırarak, öğretmen ve ders arasında eşitliği sağlamak. Hürriyet'in konuştuğu bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, "Öğretmenin etkinliğini, saygınlığını arttırma adına yapılan bir çalışma. Bu çalışmayla birlikte öğrenciler dersi geçmek için çalışmak zorunda olacak. Öğretmenin niteliğinin arttırılması, velinin saygı duyması, öğretmenin değerinin toplum nazarında yükseltilmesi 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 105
  • Eda 4 yıl önce Şikayet Et
    Amacınız ne ya sizin zaten öğrenci her gün okula gelip ders dinlemek zorunda sınavlar performanslar günün çoğu okulda geçiriyor bide neymiste çalışmak zorunda kalirmis aferin böyle devam edin öğrencilerin hepsi sınıfta kalsın sonra görürsünüz sonra bu öğrenci niye böyle niye sosyal aktivitesi yok okul dönemi boyunca ağzımıza siciliyor zaten yabancı ülkeler de daha iyi ya elimde olsa gidecem yeminle allahım ya
    Cevapla
  • Yalçın Avşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya tamam anladım hadi bu kadar konuştunuz onu bunu geçtim lan biz neden en az 17 sene okurken Suriyeli kardeşlerimiz direk Üniversiteye giriyor ? Neden? Lisede bir sorun yok sorun üniversitede ve daha üstünde mezun olup da sanki iş buluyoruz ya!
    Cevapla
  • Yalçın Avşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan aptal insanlar bide yorum yapıyor ya anlamıyorsunuz. Ben diyelim ki sözelciyim matematik olmuyor kimya olmuyor anlamıyorum iyi not da alamıyorum 11. Sınıfta sözel seçmek istiyorum ama bana 9. ve 10. Sınıfta neden illa bu dersleri yaptırmak zorundasınız ki?
    Cevapla
  • Şevki korkmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Şuan 10. Sinifa gidiyorum bu Sistem bu yilmi uygulanacak yoksa seneye 11 sınıfta mi uygulanacak
    Cevapla
  • yiğit efe 4 yıl önce Şikayet Et
    seneye
    Cevapla
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz. Tüm öğrenciler aynı değildir. Örneğin bir TM veya TS okuyacak 9. veya 10. sınıf öğrencisi kimyayı ya da fiziği yapamıyor diye sınıfta bırakmak mı :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!