Sınava joker adaylar girmiş

FETÖ’nün, TSK’ya sızmak için sadece soruları çalmadığı, askeriyeye yerleştirmek istediklerinin yerine başarılı olabileceklerini düşündükleri diğer mensuplarını sınavlara soktuğu ortaya çıktı. FETÖ’nün söz konusu sınav yolsuzluğu yöntemi eski deniz astsubay başçavuş A.V.’nin itiraflarıyla gün yüzüne çıktı.

Sınava joker adaylar girmiş
Sınava joker adaylar girmiş
GİRİŞ 04.12.2019 06:20 GÜNCELLEME 04.12.2019 06:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Deniz Harp Karargahı Metek Barbaros’ta görev yaparken 2018 Temmuz’da ihraç edilen “Salih” kod adlı şüpheli A.V., 1992 yılında Sait kod adlı örgüt abisinin yönlendirmesiyle askeri sınavlara başvurduğunu anlattı. Sınavın sözlü ve spor mülakat aşamalarını geçtiğini ve yazılı sınava girmeye hak kazandığını ifade eden A.V., örgüt abisinin, yazılı sınava yerlerine başka şahısların gireceğini söylediğini aktardı. FETÖ’nün 1992’de askeri lise sınavlarındaki usulsüzlüğünü ortaya koyan A.V.’nin ifadesindeki o kısım şöyle: “Sait sınavdan bir hafta önce beni, A.M. ve K.Y.’yi örgüt evine çağırdı. Yazılı sınava benim yerime K.Y.’nin, A.M.’nin yerine tanımadığım bir şahsın gireceğini, T.S.’nin ise kendisinin sınava gireceğini söyledi. Yerimize neden başkalarının sınava gireceğini sorduğumuzda bazı şeylerin sorgulanmayacağını söyleyerek konuyu kapattı.”

 

 

FOTOĞRAFLARI DEĞİŞTİRDİ, MÜHÜRLEDİ

Şüpheli A.V., şöyle devam etti: “A.M. ile birlikte sınav giriş belgelerimizi Sait’e teslim ettik. Sait, sınav giriş belgelerinin üzerindeki fotoğrafları yerimize gireceklerin fotoğrafıyla değiştirdi. Ardından da bu fotoğrafları tekrar mühürledi. Daha sonra K.Y. Tuzla Deniz Harp Okulu’nda benim yerime sınava girdi ve başarılı oldu. Yine A.M.’nin yerine sınava giren şahıs da başarılı oldu.”

DUBLÖR BAŞARINCA TSK’YA SIZDILAR

Örgütün sınava soktuğu şahısların sınavı geçmesinin ardından sağlık mülakatına kendilerinin girdiklerini ve geçtiklerini belirten A.V., “Buradan da geçtikten sonra ben İstanbul Beylerbeyi Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nda, A.M. İstanbul Heybeliada Deniz Lisesi’nde eğitim görmeye başladık. Yine T.S. de kendi girdiği sınavda başarılı olarak Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim görmeye başladı” diye konuştu.

Dublör hala görevdeymiş

İtirafçı olan A.V., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli A.V., 1992 yılında yerine sınava giren K.Y.’yi fotoraflarından teşhis etti. K.Y.’nin hala öğretmen olarak çalıştığı belirlendi. Savcılığın suç duyurusunda bulunduğu K.Y. hakkında ayrıca bir soruşturma başlatıldı. Şüpheli A.V. hakkında ise “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

Yenişafak

YORUMLAR 20
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman yapılan bütün merkezi sınavlara şüpheyle bakmak lazım. Merkezi sınavlar ortaokuldan başlıyor lise üniversite KPSS vs. Bütün FETÖcüler her sınavda ilk sıraları doldurmuştur, FETÖcü olmayanlar da FETÖcülerden artan yerlere yerleşmiş, yazık bu millete. Bazı doktorlara denk geliyorum hem yanlış teşhis koyuyor hem yanlış ilaç yazıyor. "Sen nasıl doktor oldun, sınavda kopya mı çektin arkadaş" demek geliyor içimden.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    esas sorumlur hala gorevine devam eder . irtibati dahi olmayan . yolu hic bir yerde kesismeyen birileri ihrac olur ardisik aramalardan
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    1990 dan beri fetö polis akademisineve askeri okullara birebir öğrenci sokmaya çalışıyor taktik veriyordu
    Cevapla
  • FETÖ Demek Yetmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabanı insan eti yiyen haramzade, ortası devletine, vatanına, milletine ihanet eden hain, tepesi şeytani Siyonist/CIA ajanı.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Baskalarinin hayatini calmak! En acimasiz "HİRSİZLİK" hatta "CANİLİK" olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü