Türkiye bunun bedelinin çok ağır olacağını dünyaya gösterecek

Türkiye'nin NATO'ya sunduğu, "PYD/YPG'nin terör örgütü PKK'nın uzantısı olduğuna" yönelik plan belgesine ABD ve diğer üye ülkeler sıcak bakmıyor. Türkiye en son 10 yıl önce kullandığı veto kartını çıkardı. Şimdi Londra'daki NATO liderler zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde terör örgütü YPG'nin listeye alınması için gereken hamleleri yapacak.

Türkiye bunun bedelinin çok ağır olacağını dünyaya gösterecek
Türkiye bunun bedelinin çok ağır olacağını dünyaya gösterecek
GİRİŞ 04.12.2019 14:07 GÜNCELLEME 04.12.2019 16:55
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Özel

 

NATO'nun kuruluşunun 70. yılının kutlanacağı Londra Zirvesi başladı. Türkiye'nin Baltık devletleri ve Polonya için hazırlanan Savunma Planı'na onay vermedi. Ankara, bu kararı, terör örgütü YPG'nin tehdit olarak tanımlandığı Türkiye Savunma Planı belgesinin yayımlanmasına, ABD'nin de aralarında olduğu 8 müttefikin izin vermemesi üzerine aldı. Bu olaylar ekseninde terör örgütü YPG'nin legal hale getirilmesi planı ve Türkiye'nin hamlesini güvenlik uzmanlarında sorduk. 

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar:

 

Bu Batı dünyasının Kürtlerin içerisine ayrılıkçı tohumlarını ekmesiyle başlayan süreç. Suriye’de bunu yaptılar. Türkiye’de de bunu yapmak istiyorlar. Türkiye bu meyveyi sana vermem diyor. Gerginliğin sebebi bu. Kürtlerin içerisine ayrılıkçı fitneyi bırakıp, DAEŞ’i kullanarak bunları özgürlük savaşçısı olarak tanımlayarak, Kürtleri de yıkıcı, bölücü terör örgütünün altına iteklemek istiyorlar. Türkiye’de buna izin vermiyor. Sorun burada? Mesele Kürtler! Mesele Türkiye, Kürtlerin kullanıldıkları Batı projesine karşı çıkıyor.

"TÜRKİYE BU İŞİN ÇOK AĞIR OLACAĞINI GÖSTERECEK"

Bu işten vazgeçmelerinin yolu: Bunun bedelinin çok ağır olacağını Türkiye gösterecek. Kendi milli unsurunu, jeopolitik konumunu kullanacak.

NATO’nun 2014 müşterek tehdit dokümanında YPG’nin bir terör örgütü olduğu PKK’nın bir uzantısı olduğu yazılıdır. Türkiye bu terör örgütünü kullanmalarını engelleyecek. Engelleyemezse kendi fiziki gücünü kullanacak. Diplomatik olarak da onları ikna edecek.

Emekli Albay Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ

NATO’nun şöyle bir tavrı. Trump Suriye’den çekileceğini açıkladığında ilk tepki koyanlara bakmak lazım: Kimdi bunlar? Siyonist ağzıyla konuşan Fransa ve İngiltere. İlk kez Londra’dan yüksek bir ses çıktı. Normalde İngilizler kapı arkasından işlerini gizli kapaklı görürler.  “Bu karar yanlıştır. ABD Suriye’de olmalı” dediler. İngiltere, Fransa, BAE, Suudi Arabistan. Burada aslen Siyonist ağzın konuşmalarını dinledik. Şimdi Macron yine Pentagon ağzıyla YPG’yi terör örgütü ilan etmeyeceklerini söylüyor. Macron’u biliyorsunuz Rothscilld ailesi getirdi. Gerçi bu açıklamasının hiçbir geçerliliği yok.

"HAREKAT KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK"

Macron bu söylemiyle nitron dedirtiyor. Yani hiçbir karşılığı yok.  Türkiye’nin elinde bir koz vardı. Baltık kozu. Şimdi bunu kullanıyoruz. NATO, terör örgütünü listesine alır mı? Şu anda zor ama Türkiye bu kararlılığından vazgeçmeyecek. Suriye’deki harekat kaldığı yerden devam edecek.

Güvenlik ve Strateji uzmanı İbrahim Keleş

NATO kuruluş amacı başlarda Rusya'ya karşı idi. Fakat Sovyetler'in çökmesi ile NATO'nun başka bir hedefi oldu. 90'lı yıllarda buna Yeşil Kuşak diyorlardı, yani İslam. Şuanda NATO, ABD önderliğinde Fransa, İngiltere diğer ülkeler ile baktığımız zaman onlar için bu düşman algısı Türkiye'ye yönelmiş oldu. Avrupa'da Türk deyince Müslüman anlaşılıyor. 1683'den beri Türkiye ve Müslüman düşmanlığı var. 

 

TÜRKİYE BİR KUTUP YILDIZI

Bunu da her fırsatta karşımıza çıkarıyorlar. Özellikle I. Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu'da bunların petrol ile birlikte menfaatleri belirginleşince o bölgeleri kontrol altında tutma çabalarına giriştiler. Bu bölgelerde kurulan kukla devletler biraz diş göstermeye başlayınca bir biçimde yıkıldığını görüyoruz ki bunların başında Irak, İran geliyor. Şimdi de Suriye. Ama esas hedef koç başındaki Türkiye'dir. Çünkü Türkiye kendi tarihsel devlet tecrübesine sahip köklü bir devlettir. Türkiye hem bölge ülkeleri için, özellikle de halklar için bir kutup yıldızı konumunda. Bu nedenle Türkiye'nin gücünü azaltacak bir konumda durmasını istiyorlar. NATO içerisinde önceden bize kimse fikrimizi sormazdı. Türkiye zayıftı ve NATO'nun kuyruğuna takılıyorduk.

"TÜRKİYE NATO'DA ARTIK EŞİT DEVLET STATÜSÜNDE"

NATO'da şuanda Türkiye'ye karşı terör örgütlerinin görmezden gelinmesinin sebebi bu örgütlerin Türkiye karşıtı durumlarda kullanıma hazır olması. Bunlar bir biçimde yaşatılıyor. NATO'nun kuruluş gayesi tam tersini söyler. NATO'nun temel ilkesini bozuyorlar şuan. Bu nedenle de Türkiye de bugüne kadar yapmadıklarını yapıyorlar. Türkiye onların tehdit algıladığı şeylere veto hakkını kullanabilir, bu hakkıdır. Kazanacaksak hep birlikte kazanacağız. Bu zirve çok kıymetli. Neticelerini hemen görmeyiz belki ama verimli olduğunu liderler söylüyor. Türkiye artık eşit devlet statüsünde bunlarla görüşüyor. Biz eşit devlet nasıl davranırsa öyle davranıyoruz. Doğru olan da bu zaten.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele petrol ve lanetlenmiş milleti korumaktır tüm batı bu amaç için birlik içinde topraklarında ham petrol bulunmayan ülkeler dev petrol şirketlerine sahip mesela schell bp elf totol gibi ingiliz fransa.
    Cevapla
  • Ne Önemi Var 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya nato yada Türkiye ilişkilerini iyi hesaplamalı. YPG yi var sayalım terör olarak tanıdılar ertesi gün LPG diye örgüt adını değiştirirse ne olacak. Ya nato samimi olmalı ya da Türkiye farklı enstrümanları ortaya koymalı...
    Cevapla
  • Mg1907 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis kararlı. Bunları ezer geçer Allahın izniyle. Bizler de c.başkanımızın emrindeyiz. Haçlılara taviz yok Allahın izniyle
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar nekadar diplamatik yapsan bos nato bos turkun dostu yok onun icin uzaklarda ki teroru cozecegimize once icerden baslican temizlemeye icerde nekadar hain ajan varsa tespit edip habersiz yok edeceksin anca boyle yapilirsa turkiye kurtulur yoksa zor teror bitmez
    Cevapla
  • Keko sibirya 4 yıl önce Şikayet Et
    Fasifiso fisofaso karişik işler. Allah tüm yurtaşlarimiza yardim etsin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü