Aydınlı lise öğrencisi Apple'ın bir açığını daha buldu!

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan ve oynadığı mobil oyunda satın alma işlemi yaparken Apple'ın sistem açığını fark ederek, 300 TL ile ödüllendirilen 19 yaşındaki Hüseyin Çoban, Apple'ın bir açığını daha buldu. Çoban, bu açık için Apple'ın teklif ettiği 220 bin doları (1 milyon 262 bin TL) az buldu.

Aydınlı lise öğrencisi Apple'ın bir açığını daha buldu!
Aydınlı lise öğrencisi Apple'ın bir açığını daha buldu!
GİRİŞ 04.12.2019 21:01 GÜNCELLEME 04.12.2019 21:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Didim'de açık lise okuyan Hüseyin Çoban, oynadığı mobil oyunda satın alma işlemi yapabilmesi için Apple hesabına bakiye yükledi. Çoban, satın alma işlemi sırasında yaşanan problem sonrasında sistemdeki açığı fark etti. Çoban, bulduğu açığı bildirdiği Apple tarafından 300 TL ile ödüllendirildi. Apple attığı elektronik posta ile teşekkür de etti. 

Hüseyin Çoban, Apple model cep telefonu kullanan ünlülerin iCloude (Bulut da denilen depolama alanı) hesaplarına girerek, tüm fotoğrafları ile uygulamalarına ulaştı. Bunun üzerine şirket yetkilileri ile temasa geçti. Çoban kendisine teklif edilen 220 bin doları ise az buldu.


Hüseyin Çoban, "Türkiye'deki ünlülerin çoğu Apple marka cep telefonu kullanıyor. Bulduğum bu açıkta, ünlülerin hesaplarına girerek iCloude şifreleriyle fotoğraflarına kadar erişebiliyorum. Bu açıkla ilgili Apple ile iletişime geçtim. Bana elektronik posta ve telefon yoluyla bu açığı kademeli bir şekilde anlatmamı istediler. Ancak, karşılığında ödül olarak verecekleri parayı az buldum. Açığı söylemedim. Bunu duyan bazı art niyetli kişiler benimle iletişime geçti. Açığı söylemem halinde bana Apple'ın teklif ettiği paranın 5 katını vereceklerini söylediler ama ben bu açığı başkasına vermeyi düşünmüyorum. Çünkü aralarında ülkemizden de çok sayıda ünlü var" dedi. 

Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kişilerin Apple hesaplarına erişebilirler. Daha sonra da onların fotoğraflarını kötü amaçla sosyal medyada yayabilirler. Kötü niyetli kişilere bu açığı asla söylemeyeceğim. Bu tür açıkları, benden başka bulanlar da var. Onlar da bu alanlarda oldukça başarılılar. Ben de onların ekibinde olmayı düşünüyordum ama sonuçta herkes ayrı çalışıyor. Yazılım hataları her şeyde oluyor. Önemli olan bunları bulabilmek."

YORUMLAR 4
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    bende buldum gecen aple yoneticisi aradi 500 bin dolar teklif etti yapilan teklifi az buldum kabul etmedim 1 milyon dolar verirse acigi yetkililere aciklayacagimi belirttim simdi aramalarini bekliyorum arkadasta benim gibi mucit biri anlasilan
    Cevapla
  • SELANİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yazılımdaki hata değil bilerek bırakılan açıklar. Diğer bütün sosyal medya yazılımlarında da buna benzer açıklar var. Sosyal medya yazılımları, bu yazılımları yapan devletlerin istihbarat toplama araçlarıdır. Sen bu açığı ortaya çıkarmışsın, TEKLİFLERİNİ KABUL ET! Bu istihbarat çalışmasını açıktan yapanlar da var. Telefonlarınıza indirdiğiniz birçok uygulama, henüz yüklenirken sizden onay ister. Telefonunuzdaki kamerayı, mikrofonu uzaktan kullanabilmeyi, görüşmelerinizi kaydedebilmeyi, fotoğraflarınızı, dosyalarınızı, maillerinizi görebilmeyi vb. ister ve siz de onaylarsınız, yoksa o uygulama yüklenmez. Kullandığınız telefonların birer istihbarat aracı olduğunun FARKINDA olun artık!
    Cevapla
  • vakvak 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki işi biliyormuş gibi yorum yapmışsın da bişey bilmiyorsun. uygulama yüklenirken onay isteyince kendini rahatlatıp biliyorum sanıyorsun halbuki onların bilmeni istediği şeyleri biliyorsun onaylamanı istemediğin şeyleri zaten sana onayla diye teklif bile etmezler . daha bilmediğin şeyler yok mu sanki onay kısmı buzdağının görünen yüzü
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle gençleri devlet bünyesine alıp yetiştirmek için desteklemeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!