Yerli jet ile ilgili kritik hamle! Pakistan, Katar, Malezya...

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu beş ülke, İslam dünyasının güncel meselelerini gündeme getirmek ve çözüm bulmak amacıyla Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bir araya gelecek.

Yerli jet ile ilgili kritik hamle! Pakistan, Katar, Malezya...
Yerli jet ile ilgili kritik hamle! Pakistan, Katar, Malezya...
GİRİŞ 07.12.2019 06:23 GÜNCELLEME 07.12.2019 06:27
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Londra’daki NATO zirvesinin ardından diplomasi trafiğine devam edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19-20 Aralık’ta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek liderler zirvesine katılacak. Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek zirveye; Pakistan Başbakanı İmran Khan, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve Katar Emiri Temim bin Hamed Âl-Sani de katılacak.

 

 

Müslümanların ortak kaygıları ve sorunlarının ele alınacağı zirvede, ekonomi ve savunma sanayi alanında yeni iş birlikleri ve fırsatlar da görüşülecek. Bu kapsamda son dönemde Pakistan, Endonezya ve Malezya ile savunma alanında önemli işbirlikleri yapan Türkiye’nin bu ülkeler ile yeni iş birliği kapılarını aralaması bekleniyor.

ORTAKLIK KONUSU GÖRÜŞÜLECEK

 

 

ATAK, İHA ve MİLGEM projesinin de gündeme geleceği toplantıda; Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Millî Muharip Uçak (MMU) projesi için ortaklık konusunun da görüşüleceği belirtiliyor. Demir, yaptığı açıklamada Türkiye’nin yerli 5’inci nesil savaş uçağına 5 ülkenin şimdiden talip olduğunu söylemişti. Bu ülkeler arasında ise Pakistan, Katar, Azerbaycan, Endonezya ve Malezya olduğunu açıklamıştı. 

 

 Zirve kapsamında ayrıca Türkiye, Pakistan ve Malezya’nın İslamofobi ile mücadele için medya alanında ortak bir platform oluşturulması da gündeme gelecek. Pakistan Başbakanı İmran Han, Türkiye, Pakistan ve Malezya’nın ortak televizyon kanalı kurma kararı aldığını daha önce duyurmuştu. Han ''Üç ülke olarak ortaklaşa, İslamofobi'nin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek ve yüce dinimiz İslam hakkında yanlış bilinenleri düzeltmek için İngilizce dilinde bir kanal kurma kararı aldık'' demişti. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 51
  • Rizwan Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan Should transfer the NUKs to our Brother Turkey
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    hayallerim gercek oluyor. Erdogan la aynen frekanzda vizyon sahibiyiz
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hey maşAllah işte görmek istediğimiz bu.Müslümanlar birleşse kimse karşımızda duramaz Allah'ın yardımı ile.Pakistan Katar Malezya hep bu konuda iyi niyetlerini gösterdiler birliğimiz artar ve daim olur inşaAllah.
    Cevapla
  • Kurtka 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet Türkiyemiz liderliğinde uyanıyor inşallah
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin uyduruk alman tankı yerine katarla birlikte kendi tankını yapmasına karşı çıkan chp 5 müslüman ülkeyle ortak 5. Nesil savaş uçağı yapilmasinada karşı çıktı. Eski amerikan pirpirlari neyimize yetmiyor dedi
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda gerçek ülkelerine hizmet ediyorlar kardeş
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP milli olamadı hiç bir zaman olamazda, çünkü kökleri dışarıda!
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ülkesine çalışır. Demekki onların ülkesi dışarıda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!