Bakan Kurum: Vefa dostadır. Dost ise Allah'ın davasını tutanlardır

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746'ıncı yılında törenlerle anılıyor. Törenlerin ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı "Vefa Vakti" yürüyüşü"yle başlayan etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

GİRİŞ 07.12.2019 22:38 GÜNCELLEME 07.12.2019 22:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"Vefa Vakti" temasıyla düzenlenen Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı "Vefa Vakti" yürüyüşü"yle başlayan etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

BAKAN KURUM'DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün binlerce Mevlana sevdalısının Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya akın ettiğini söyledi.

Kurum, Hazreti Pir'in aşkla yazdığını ve sözü, harfleri, cümleleri aşk ettiğini, bu nedenle de hatırasının yüzlerce yıl yaşadığını vurguladı.

'VEFA DOSTTADIR! DOST İSE ALLAH'IN DAVASINI TUTANLARDIR'

 

 

Hazreti Mevlana'nın torunlarına, kendisinden sonra gelen nesillere umudu, cesareti, özgüveni ve en çok da vefayı emanet ettiğini anlatan Kurum, şöyle devam etti:

"Hani diyor ya, 'Vefa, dostluğun asaletine sahip çıkmandır.' Kişi Rabb'ine vefalı olduğu sürece onunla beraberdir. Kişi Rabb'inin sevdiklerine vefalıysa korkaklık, ümitsizlik, güvensizlik artık onu terk etmiştir. Davasına inanmış bir insanın, güneşi sağ eline, ayı sol eline verseniz davasından vazgeçirebilir misiniz? Hayır, vazgeçiremezsiniz, yolundan döndüremezsiniz. Çünkü bizler, 'Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber' diyenleriz. Ölümü güzellikle anan ve onu hoşnutlukla karşılayan ecdadın torunlarıyız. Biz ölüme bile vefat demiş, ölümü vefadan bilmişiz. Vefa dostadır. Dost ise Allah'ın davasını tutanlardır."

Kurum, Türk milletinin dostluğunu, dünyadaki tüm aşksızlığa, zulme inat hakkı ve hakikati haykırarak gösterdiğinin altını çizerek, "Dost, haksızlık karşısında susmayanlardır. Dost, 'Dünya beşten büyüktür' diyebilenlerdir. Dost, 'Kudüs İslam'ındır” diye haykıranlardır. Dost, 4 milyon Suriyeli kardeşimize ensar olma şefkatini gösterenlerdir. İşte bizi tek bir millet yapan, bizi istiklaline aşık bir millet yapan da bu fikir ve hassasiyettir." değerlendirmesinde bulundu.

'MEVLANA'YI DİNLEMEYE DEVAME DECEĞİZ'

Mevlana'nın öğretilerini vatandaşa hizmet ulaştırırken de bir yol gösterici olarak gördüklerine değinen Kurum, şöyle dedi:

"Şimdi Türkiye olarak yeni bir bahara hazırlanmanın vaktidir. 'Gelin bağa, yeşiller kuşanan doğayı görün. Her köşede bir çiçek dükkanı açan doğayı görün' diyen Mevlana'nın izinde doğamıza tabiatımıza vefanın vaktidir. Mevlana’da simgeleşen barış, dostluk ve sevgiyle yoğrulmuş mimari anlayışımızı ülkemizin her noktasında hayata geçirmenin vakti, şehirlerimize vefa vaktidir. Bu sokaklarda büyümüş, bu meydanlarda oyun oynamış, bu çarşılarda gezmiş Konya’nın bir evladı olarak söylüyorum, Mevlana’ya gelenler, ona daha güzel gelsinler diye Mevlana Çarşısı'nı, Mevlana Müzesi ve Bedesteni'ni, Kapu Camisi'ni ve Altın Çarşı'yı ihya etme vaktidir. Konya’ya vefa vaktidir. Hep beraber söylenen bir türkü gibi, hep beraber okunan bir şiir gibi ülkemizi geleceğe taşıyacağız. Mevlana'yı daha iyi anlayarak, hiç unutmayarak yürüyeceğiz. Mevlana'yı dinlemeye, ona kulak kabartmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından törenlerin ilk gününde sema ayini şerifi yapıldı, tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan konser verdi.

Programa, bakanlar Ersoy ve Kurum'un yanı sıra Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR 2
  • Gonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sayın bakanım tam da dava adamı gibi konuştun. İçim parçalandı biz ak parti davasını gütmüyoruz vatan millet davasını güdüyoruz
    Cevapla
  • Bünyamin 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostu da ALLAH (cc.) için tutmak gerek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü